iPhone-teknos-cover-746x419

Пенсионер осъди Apple за изтрити снимки

#Новини
2015. 12. 03.

68-годишният британец Дерик Уайт осъди Apple за 1200 паунда, защото служител на компанията изтрил снимките му, докато се опитвал да поправи неговия iPhone 5.

Смартфонът на Уайт се повредил и той решил да го занесе в лондонския Apple Store на Regent Street. Там отстранили проблема, но всички снимки и контакти на потребителя били изтрити. 68-годишният мъж, който наскоро се оженил, решил да си потърси правата по съдебен път, тъй като информацията, съхранявана на iPhone-а му, била изкючително ценна за него.

“Те изтриха живота ми. Жена ми беше обляна в сълзи и аз също започнах да плача, като разбрах какво съм загубил.”

Дерик Уайт със своя iPhone 5
Дерик Уайт със своя iPhone 5

Младоженецът Уайт съжалявал най-вече за снимките от медения му месец на Сейшелите и особено за любимото му видео с гигантска костенурка, която захапва ръката му. Освен това, той твърди, че служителите на Apple са му отнели контакти, натрупвани в продължение на 15 години.

Можем да се зачудим защо в продължение на 15 години Дерик не е направил бекъп на ценната за него информация. Той твърди, че служителите на Apple го попитали дали е архивирал своя iPhone едва след като снимките и контактите му били изтрити.

След като съдът постанови, че технологичният гигант трябва да заплати компенсация от 1200 паунда на Уайт, както и 733 паунда съдебни разходи, мъжът беше изключително щастлив:

“Това е победа за обикновения човек, изправен срещу мултинационалните корпорации.”

Apple Store на regent Street в Лондон
Apple Store на regent Street в Лондон

Този случай още веднъж ни напомня в колко важна част от живота ни са се превърнали смартфоните. Можете да архивирате информацията по много и лесни начини и това е нещо, което не бива да се пропуска, тъй като всичко може да се случи. А едва ли всеки от нас ще успее да получи компенсация за собствените си пропуски.

Източник: Mirror

Добави коментар