imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Повишиха сър Джони Айв в Apple


Дългогодишният старши вице-президент по дизайна на Apple – Джони Айв, вече заема нова позиция в компанията от Купертино. Постът е създаден специално за британеца и се нарича Chief Design Officer (главен директор по дизайна).

Джонатан Айв е легендарна фигура в историята на Apple. Той е начело на дизайнерския отдел на компанията от средата на 90-те години и е отговорен за външния вид на някои от най-емблематичните продукти на технологичния гигант като iMac, iPod, iPhone, Apple Watch. Айв, който през май 2012 година получава рицарско звание, е знакова фигура за Apple и заедно със Стив Джобс има огромна роля в успехите на компанията.Sir Jonathan Ive

С новата си роля Айв става третият човек в редиците на Apple с главно директорско звание – след главния изпълнителен директор (CEO) Тим Кук и главния финансов директор Лука Маестри. Досегашните функции на Айв по индустриалния дизайн и дизайна на потребителския интерфейс ще бъдат поети съответно от Ричард Хауърд и Алън Дай.

Apple executives
Алън Дай, Джони Айв и Ричард Хауърд (отляво надясно). Снимка: The Telegraph

Хауърд е в Apple от около 20 години и е част от сформирания екип, работещ по дизайна на iPhone. Дай е в компанията близо десетилетие и има главна роля в разработването на потребителския интерфейс на Apple Watch.

Новият пост, който Джони Айв ще заеме официално на 1 юли, ще го освободи от част от всекидневните му задължения, позволявайки му да се концентрира върху по-глобалната концепция за развитието на продуктите на Apple.

Източник: Wall Street Journal

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.