imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поглед върху новото Notes приложение в iOS 9


Сигурно повечето от вас вече използват iOS 9. Тук ще ви представим изцяло обновеното Notes приложение, което стана налично с излизането на последната версия на мобилната операционна система на Apple.

В iOS 8 и предишните версии Notes приложението предлагаше доста лимитирани функционалности, като в него можехме да си водим единствено текстови бележки. С появата на iOS 9, Notes получи доста сериозен ъпдейт, така че приложението вече може да съхранява почти всякакво съдържание – от карти и снимки, до графики и рисунки.

13235-7835-IMG_2105-lБлагодарение на новия бутон за рисуване, чиято иконка е крива линия, вече можете да скицирате своите идеи на екрана на вашия iPhone или iPad, директно в Notes приложението. За целта, на разположение са различни инструменти за рисуване (химикалка, молив, маркер), линия за чертаене, както и гумичка за триене. Ако обърнете своя iPhone в пейзажна ориентация (или работите на iPad), ще видите и различните цветове, с които можете да рисувате.

13235-7837-A8585A73-CB82-493E-98A0-42417E81DDD3-lВече ще имате възможност да добавяте снимки към вашите бележки чрез камера бутона – както да заснемете изображение на момента, което да се появи във вашата бележка, така и да добавите снимка от наличните във вашата библиотека.

Друга нова функция в Notes приложението е създаването на списъци, в които да отмятате какво сте свършили. За да направите такъв списък, натиснете бутона с тикче, намиращ се над клавиатурата на екрана на вашето устройство.

13235-7834-IMG_2106-lЕдно от най-полезните нововъведения в Notes за iOS 9 е възможността да добавяте към вашите бележки съдържание от други приложения. Така например, можете да отворите определен адрес в Maps, да натиснете бутона за споделяне и да прехвърлите избрания адрес в Notes. Там той ще бъде показан като адрес с иконка и линк. Същото се отнася и за уеб страниците от Safari.

Източник: AppleInsider

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.