imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Подготвя се версия на Firefox за iOS


Изглежда от Mozilla напредват с подготовката на iOS версията на своя браузър – Firefox. Тестова версия на Firefox за iOS беше пусната в Нова Зеландия, а световният дебют на браузъра е планиран за по-късно през годината.

От Mozilla ще се опитат да съберат отзиви за две от основните функции на Firefox за iOS – Intelligent Search и Visual Tabs. Функцията за интелигентно търсене препоръчва варианти за вашето търсене и ви дава възможност с едно натискане да изберете търсачката, която да ползвате. FFx-iOS_iPhone6plus-Search_PR-wTag_ENVisual Tabs ви позволява по-удобно да следите отворените раздели на вашия браузър. С Firefox Accounts пък можете лесно да прехвърлите вашите пароли, история на сърфирането и отворени раздели от браузъра на компютъра към този на iPhone-a или iPad-a.FFx-iOS_iPhone6plus-Tabs_PR-wTag_EN1

На хартия тези функции не изглеждат като нещо революционно, което би ни принудило да се откажем от използването на Safari за iOS, но появата на още един браузър за мобилната платформа на Apple ще обогати още повече избора в App Store. В момента сред наличните алтернативи на Safari са Dolphin, Chrome, Opera Coast и др. Никой от тях обаче не може да се мери по популярност със Safari, а и едва ли в скоро време ще може да задмине заводския браузър на Apple, който няма как от настройките да бъде сменен като браузър по подразбиране.

Интересно е да отбележим, че през 2013 година от Mozilla обявиха, че нямат никакви намерения да правят версия на Firefox за iOS. През миналата година обаче, компанията изцяло смени курса и заяви плановете си да пренесе своя браузър на мобилните устройства на Apple. Дали тази заявка ще се превърне в успех, предстои да разберем.

Източник: AppleInsider

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.