macpro_00090

Появиха се първи индикации за нов Mac Pro

#Новини
2015. 11. 03.

Преди две години от Apple пуснаха изцяло обновения си Mac Pro, който продължава и днес да впечатлява с дизайна и спецификациите си. Изглежда обаче наближава моментът, когато ще се появи нов, още по-мощен Mac Pro.

Както и друг път сме писали, софтуерният код, вграден в операционната система OS X El Capitan, може да даде индикации за бъдещи хардуерни устройства, които да очакваме. Такъв е и настоящият случай. Специалистите от Pike’s Universum са забелязали скрит файл в OS X, загатващ за Mac компютър, различен от наличните в момента и разполагащ с топ характеристики. Кодовото название на този Mac е AAPLJ951, което навежда на мисълта, че става въпрос именно за нов Mac Pro, тъй като настоящият модел Mac Pro е закодиран като AAPLJ950. Освен това, данните сочат, че компютърът ще има цели 10 USB 3 порта, което няма как да бъде валидно за който и да било друг модел Mac компютър.

aaplj951Създаден като професионална работна станция, Mac Pro удовлетворява нуждите на потребителите, имащи необходимост не само от огромна процесорна мощ, но и от гъвкави възможности за свързване. Вероятно следващият модел Mac Pro ще включва Intel Xeon процесори, още по-бърза графика, базирана на Fury платформата на AMD, както и по-бърза памет и място за съхранение. Освен това, вероятно новият Mac Pro ще може да работи с Thunderbolt 3 технологията, както и да поддържа USB-C.

Източник: MacRumors

Добави коментар