imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Проблеми за Apple при преговорите със CBS.

Преговорите на Apple със CBS буксуват


От миналия март насам се заговори за евентуалната телевизионна стрийминг услуга на Apple. С началото на 2016 г. зачестиха и любопитните слухове около нея – най-вече тези за евентуалния интерес на Купертино към Time Warner. Стана ясно и че Apple са в повече от интензивни преговори със спортния гигант ESPN.  Явно някои фронтове обаче не отбелязват такъв успех.

„Обсъждахме немалко сътрудничеството си преди известно време, но напоследък преговорите ни с Apple секнаха“, отбелязва главният изпълнителен директор на CBS Лес Муунвес. CBS e един от най-значимите медийни колоси в САЩ и компанията би била повече от ползотворно допълнение за стрийминг услугата на Apple.

Apple HBO Now

Компанията от Купертино действително разкри активна комуникация със CBS преди известно време, сондирайки телевизионната ниша. По думите на Муунвес обаче, явно Apple изпитват затруднения с точната си визия за това как ще бъде оформена телевизионната услуга. Директор изтъква, че „телефонът винаги звъни, но Apple не са сред звънящите“.

От CBS бяха обявили, че са „повече от развълнувани“ от възможността да си кооперират с Apple. Муунвес поддържа тази оптимистична нотка, но явно на този етап преговорите са в застой и позицията му е по-овладяна.

Много анализатори очакваха тайнствената услуга за телевизионно стриймване на компанията от Купертино да бъде пусната заедно с новото Apple TV. Слуховете бяха за наличен каталог от до 25 програми и цена около 30 до 40 долара на месец. Това не се случи, поради което се въртят теории, че Apple може би изпитва затруднения с точната визия за услугата. Което на свой ред води до неубедителни настоящи преговори с водещи медии.

Новото Apple TV.

От ESPN също отбелязаха, че компанията от Купертино буксува на места, що се касае до планираната услуга. Президентът на спортната медия Джон Скипър обаче уточни, че преговорите с Apple продължават и са продуктивни и за двете компании.

Източник: 9 to 5Mac. Главно изображение: Mashable. Вътрешно изображение: TechHive.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.