cover15

Предотвратиха измама за $750 000 с Apple gift карти

#Новини
2015. 12. 29.

Полицията в американския щат Орегон спря организирана престъпна група, откраднала gift карти и iPhone-и на обща стойност около $750 000.

Разследването по случая започнало на 4 декември, когато полицейски служители забелязали човек, правещ покупки с голямо количество gift карти в местен Apple Store. Това събудило тяхното подозрение и мъжът бил последван до колата си. Там полицаите открили 470 iPhone-a и стотици gift карти на стойност повече от $585 000. Говорителят на полицията в град Тигард, Орегон, Джим Уолф твърди, че не са били осъществени арести по случая. Той допълва, че заподозреният, заедно с неговия вероятен съучастник, работят съвместно с полицията за разкриването на още лица, свързани с престъпната група.

снимка: Tigard PD
снимка: Tigard PD
снимка: Tigard PD
снимка: Tigard PD

Двамата заподозрени отвели полицейските служители в местен офис на FedEx, откъдето били иззети дузини кутии с iPhone-и, предназначени за Хонг Конг. Според Уолф всички незаконно придобити iPhone-и са били за износ в азиатската държава. Полицията смята, че случаят има връзка със сигналите за фалшиви кредитни карти в обращение в Южна Калифорния.

снимка: Tigard PD
снимка: Tigard PD

И друг път сме ви показвали измами, свързани с iPhone, но сега изглежда престъпниците са се ориентирали към по-различна схема на действие.

Източник: Portland Tribune

Добави коментар