imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Представяме ви Apple Music


Apple представи своето революционно Apple Music приложение. То комбинира денонощна радиостанция, услуга за музикален стрийминг и предлага нови начини, по които феновете да се свързват със своите любими изпълнители.

Приложението Apple Music ще бъде налично от 30 юни в над 100 държави. От компанията все още не са оповестили точен списък на тези страни, но се надяваме, че в тази бройка ще бъде включена и България. Очаква се от есента Apple Music да получи и своя версия за Android телефони.

Ние обожаваме музиката, а новата Apple Music услуга предоставя невероятно изживяване на върха на пръстите на всеки фен. Всички начини, по които хората се наслаждават на музиката са обединени в едно приложение – революционна стрийминг услуга, радио, предаващо на живо по цял свят и вълнуващи начини, по които феновете да се свързват с изпълнителите.

– заяви по време на WWDC 2015 Еди Кю, старши вице-президент на Apple по интернет софтуера и услугите.

Apple-Music-3Както се изрази главният изпълнителен директор на Sony Music Дъг Морис, Apple Music бележи “повратна точка” в развитието на музикалната индустрия като цяло. Очерталата се напоследък тенденция потребителите да се отказват от традиционното “сваляне” на музика и да преминават към стриймване, вероятно ще се задълбочи още повече с появата на новата услуга на Apple. Ще бъде любопитно да видим и как ще реагират конкурентите на Apple Music в лицето на вече утвърденото на пазара приложение Spotify.

Това, което привлича потребителите към абонаментните услуги за стрийминг на музика е, че срещу фиксирана месечна такса, получавате достъп до на практика неограничен брой песни, както и до множество готови плейлисти, чиято направа в противен случай отнема доста време и усилия.Apple-Music-1

Apple Music ще разполага с каталог от над 30 милиона песни, а плейлистите в приложението са селектирани от музикални експерти от цял свят, а не от компютърен алгоритъм. For You секцията ще ви предлага специално подбрани за вас песни, на базата на вашите музикални предпочитания. Siri също има своята роля в Apple Music – можете да издадете команди, с които, например, да пуснете най-добрите песни от 1994 година или да кажете коя да бъде следващата песен.

Новата услуга ще може да се ползва безплатно от потребителите цели 3 месеца, а цената на месечния абонамент в САЩ ще бъде $10 или $14.99 за семеен абонамент (до шест души). Все още от Apple не са оповестили официално цените за европейския пазар. С един абонамент, можете да ползвате услугата на всички свой устройства – iPad, iPhone, iPod touch, Mac и РС.

Така или иначе, който се абонира освен достъп до огромно количество музика, ще получи и възможността да слуша радио Beats 1 – първата 24-часова радио-станция на Apple, в която се изявяват на живо някои от най-горещите световни DJ, и се излъчват ексклузивни интервюта с топ звездите на музикалната сцена. Ще има и тематични радио канали, в които музиката ще се подбира от истински радио водещи, а не от компютърни алгоритми.

Apple Music Connect пък ще допринесе за изграждане на по-силни връзки между изпълнителите и техните фенове. Тук ще можем да следваме своите любими певци, които пък от своя страна ще споделят различно ексклузивно съдържание, специално за нас – видеа зад кулисите, текстове на песни, снимки, клипове и др.

Източник: Apple

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.