imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Представяме ви Live Photos за iPhone 6s


Както вече ви съобщихме, камерата на iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще има една нова функция – Live Photos, която може да накара вашите снимки да оживеят. Вижте подробностите тук.

Новото поколение iPhone-и ще разполага с наистина впечатляваща камера. Тя ще бъде 12-мегапикселова (при iPhone 6 беше 8 мегапиксела), ще може да заснема 4К видео и ще има по-добра светкавица. Освен това, тя ще ни позволи да се насладим на новата функция Live Photos. Тази функция ще бъде активирана по подразбиране на новите iPhone-и. Новата технология запечатва кратък миг преди и след като сте заснели своя кадър. Така изображенията се превръщат от застинали снимки в анимации с движение. Ето няколко примера.

liveanim

Когато тази нова функция беше представена, тя предизвика различни реакции сред потребителите. Според някои, това е доста свежо, докато други смятат, че функцията е безполезна. Фотографът Остин Ман, някои от чиито изображения бяха включени в Shot on iPhone 6 кампанията, сподели:

Това е още един инструмент за създаване на по-дълбока и лична връзка между обекта и публиката. Макар и да изглежда незначителна в демото, тази малка функция може да окаже огромно влияние върху начина, по който снимаме и споделяме преживяванията си онлайн.

Кайл Вагнер от The Concourse пък заклейми новата функция:

Това е просто компресирано видео. Не е нищо особено и е страхотна загуба на време за десетки инженери. Може да го ползвате от време на време, но по вероятно няма. Windows Phone имат тази функция от години, но на никого не му пука.

Противниците на Live Photos изтъкват и аргумента, че, ако се използва новата функция, обемът на снимките набъбва двойно, което ще бъде особено неприятно за притежателите на 16 GB iPhone. Все пак, обаче, винаги можете да изключите тази функция, ако не ви харесва.

live_photo.0.0Има и мнения, които са по средата. Според тях Live Photos е приятно нововъведение, но не е нещо революционно.

Вие какво мислите за Live Photos и смятате ли, че тази функция има бъдеще?

Източник: Cult of Mac

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.