imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

През септември най-сетне ще видим ново Apple TV


Според последните слухове, Apple планира да представи ново Apple TV през септември. Част от неговите характеристики ще бъдат собствен App Store, поддръжка на Siri и променено дистанционно.

Феновете на Apple обикновено свързват септември месец с появата на поредното ново поколение iPhone. Тази година обаче може да има и бонус: ново Apple TV. Това устройство реално не е получавало актуализация от далечната вече 2012 година. Очаквахме новото Apple TV да се появи на WWDC през юни, но това така и не се случи. Последен слух от вчера, идващ от BuzzFeed, гласи, че през септември най-накрая ще станем свидетели на дебюта на новото Apple TV. Както сме писали и преди, очакванията са, че то ще има нова операционна система, която поддържа собствен пълноправен App Store. Ето и концепцията на Мартин Хайек, чиито визии за бъдещи Apple продукти сме ви показвали тук, за външния вид на новото Apple TV.

appletvtouch_7appletvtouch_8Дистанционното управление ще има тъчпад и ще е драстично подобрено в сравнение с настоящето. Едно от най-вълнуващите нововъведения ще бъде възможността за гласови команди чрез Siri. Както вече знаем, очакванията са, че Apple TV ще се превърне в центъра на HomeKit платформата, която превръща нашия дом в една интелигентна екосистема. Освен това, новото Apple TV ще има A8 процесор и подобрен външен вид (не, че има много място за подобрение точно в тази област).

Имаше известни предположения, че заедно с новото Apple TV, компанията от Купертино ще представи и услуга за телевизионен стрийминг. Според Buzzfeed, това няма да се случи и интернет-базираната платформа ще стартира по-късно през 2015 година или, което е по-вероятно, през 2016 г. Слуховете гласят, че услугата на Apple за TV стрийминг ще включва около 25 канала и ще струва между $30 и $40 на месец и ще бъде ориентирана основно към американския пазар. В България едва ли ще можем да я ползваме.

Източник: Buzzfeed

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.