imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

През 2016 година Siri ще може да отговаря на обаждания


Изглежда, че от Apple правят стъпки за увеличаване на функциите на дигиталния асистент Siri, така че Siri да може да отговаря на обаждания и да преобразува гласовите съобщения в текст.

Телефонният секретар отдавна се превърна в отживелица. Повечето от вас едва ли използват услугата Voicemail в момента. От Apple обаче се готвят да възродят тази услуга и то по съвсем нов и по-удобен начин.

Според източниците на Business Insider, Apple в момента тества така наречената “iCloud Voicemail” функция, която да стартира през 2016 година. Когато собственикът на iPhone-a не може да отговори на дадено обаждане, Siri ще може да направи това вместо него. Освен това, дигиталният асистент ще има възможност да съобщи на този, който ви се обажда къде се намирате и защо не можете да вдигнете в момента. Предполагаме, че все пак ще имате контрол върху това, което Siri споделя, за да се избегнат издънки. Понякога е по-добре дигиталният асистент да си държи езика зад зъбите, особено когато се обажда жена ви.

siriПоложителното в случая е, че Siri може да се превърне в един интелигентен телефонен секретар от бъдещето. Вероятно след време той ще може също да задава въпроси на хората, които ви се обаждат, и да преобразува отговорите им в текст, така че да бъдат по-лесно достъпни за вас.

С този ход от Apple се стремят да интегрират Siri все повече в нашето ежедневие. Вече ви съобщихме, че в iOS 9 Siri ще получи съществени подобрения. Някои потребители вече използват дигиталния асистент доста редовно, но от Apple са си поставили по-амбициозни цели. За да намери Siri още по-широко приложение, дигиталният асистент трябва да успее да се адаптира към нуждите на потребителя, вместо потребителят да се съобразява с възможностите на софтуера. Ние сме оптимисти, защото от Apple изглежда работят здраво в това направление.

Източник: Business Insider, заглавна снимка: iDownloadBlog

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.