imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Скоро ще можете да се разделите с нежеланите фабрични iOS приложения


Всеки от нас в качеството си на потребител на устройство с iOS разполага с набор от фабрично инсталирани приложения, които заемат определено пространство от основния екран. Често се случва част от иконките на тези приложения да пречат за удобното разпределяне и подредба на допълнително инсталираните приложения, както и на тази част от фабричните, които ползвате.

Към момента, имате възможност да премахваме единствено допълнително инсталираните приложения, като фабричните са закодирани и, независимо дали имате нужда от тях, те присъстват във вашето iOS устройство. Така, дори и да не се интересуваме въобще от котировките на фондовата борса, не можем да изтрием приложението “Stocks”. Не можем да махнем и фабричното “Watch” приложение, въпреки че все още нямаме Apple Watch.

11За щастие, това малко неудобство е забелязано и от Apple, като в очакваните бъдещи обновления на iOS, ще имате възможност да премахвате собственоръчно част от фабрично инсталираните приложения, като “Compass” и “Stocks”. Не знаем точната дата на тази промяна, но вероятно това ще се случи съвсем скоро, както спомена Тим Кук в интервю за Buzzfeed в края на миналата година.

Фабричните приложения ще фигурират и в App Store, откъдето ще имате възможност да ги инсталирате отново, при положение, че веднъж са били премахнати.

ios_icons

На пръв поглед тези промени не изглеждат съществени, но истината е далеч по-различна. Разграничаването на приложенията от операционната система ще даде възможност за по-бързо и лесно актуализиране на конкретни приложения директно през App Store, без да се налага да чакате ъпдейт или нова версия на iOS.

Важно е да знаем, че въпреки първоначалните намерения на Apple, тази функция може и да не бъде достъпна за потребителите, а разделянето на приложенията от операционната система да бъде използвано единствено за по-бърз и лесен начин за поправяне или актуализиране.

Очакваме с нетърпение тази полезна промяна и ще ви информираме веднага щом тя стане факт.

Източник: The Verge

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.