imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да видите кои приложения изразходват най-много от мобилния ви интернет?


Докато си стоим вкъщи или в офиса, всички ползваме Wi-Fi мрежата, за да се насладим на чудесните приложения на нашия iPhone. През лятото обаче, когато тръгнем на плаж, на планина или на екскурзия, не винаги можем да се радваме на отключена безжична мрежа, от която да се възползваме. Тогава на помощ идва мобилният интернет. За повечето абонати обаче тази екстра е ограничена до трафик от определен размер. Тук ще ви покажем как можем да разберем кои приложения хабят най-много от ценните мегабайти и гигабайти. Така ще можете да си направите сметка дали да не се лишите от някои не толкова важни app-ове на плажа, за да можете да ползвате най-ценните за вас приложения по-дълго време.

За целта, първо трябва да идентифицирате приложенията, които “точат” най-много от мобилния ви интернет. Отворете Settings > Cellular на вашия iPhone и под Use Cellular Data For можете да видите кое приложение колко мегабайта е използвало за дадения период. iphone-app-data-usageНе бива да ви изненадва, ако на челните места са app-ове като Safari, Mail и Facebook, които ползвате всекидневно. Другите социални мрежи, като Twitter и Snapchat, обаче също консумират доста от мобилния интернет. Ако прецените, че искате да преустановите достъпа на някое не особено важно приложение до мобилния ви интернет, просто дезактивирайте превключвателя отдясно.

Освен приложенията, системните услуги също хабят от вашето 3G или LTE. Изберете Settings > Cellular > System Services и ще видите кои услуги колко интернет са използвали.

iphone-System-Services-data-useПод System Services се намира Wi-Fi Assist секцията, където можете да активирате или дезактивирате тази функция, превключваща автоматично на 3G при слаб Wi-Fi сигнал. Функцията беше въведена в iOS 9 и първоначално доведе до доста оплаквания от потребители, че тя е отговорна за бързото изхабяване на мобилния им интернет.

Screen Shot 2016-08-09 at 2.17.22 PMПрепоръчително е в началото на всеки месечен период на договора с вашия мобилен оператор да обновявате горните статистики, за да получавате най-актуалната информация за изразходения от вас мобилен интернет. Това става от Отворете Settings > Cellular > Reset Statistics.

Източник: Forbes

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.