imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Пристигна и третата вълна от бети за iOS 9.3, OS X 10.11.4 и tvOS 9.2


Нямаме търпение да се докоснем до новите функционалности на многоочакваната iOS 9.3. Естествено, ползващите iMac са в очакване на OS X 10.11.4 El Capitan, за да се насладят на Live Photos в Messages приложението. Що се касае до новото Apple TV, tvOS 9.2 обещава достъп до целия iCloud Photo Library и едно изцяло ново преживяване. От Apple вече ни подгряха с няколко важни бети и ето, че получаваме още една вълна от тях.

Третата бета на iOS 9.3

В поредната бета на iOS 9.3, компанията от Купертино продължава да доизпипва менюто на една от хитовите функции на новата версия – нощния режим (Night Shift). Обясненията и иконите на Night Shift, намиращи се в Control Center, са доошлайфани и вече изглеждат така:

iOS 9.3 нова бета.

Интересен е и фактът, че Apple News се появява като налично приложение за Швеция в настройките на iOS. Явно може да очакваме пристигането му в нови държави съвсем скоро.

За феновете на iPhone от САЩ, бетата отваря пътя и към опция за звънене през Wi-Fi, стига да са вързани към мобилния оператор Verizon.

Третата бета на tvOS 9.2

Интересни допълнения наблюдаваме и при новата бета за tvOS 9.2. Ако разполагате с нов Apple TV или планирате скорошна покупка, няма как да нямате повод за радост.

Фокусът пада върху любимия ни виртуален асистент на Apple – Siri. Третата бета на tvOS 9.2 позволява на потребителите да използват функцията за диктуване (Dictation), за да търсят и в текстови полета посредством Siri Remote.

Dictation в tvOS 9.2

Освен това Siri може да изпълнява търсения и в App Store. Ако кажете на асистента да търси дадено приложение, ще бъдете насочени към профила на приложението. Като цяло солидни допълнения, особено предвид факта, че това е просто поредна бета за tvOS 9.2

Ето и демонстрационно видео на диктуването със Siri:

Най-скорошната бета на OS X 10.11.4 е най-скромната от всички и включва дребни бъг фиксове. Нека все пак не забравяме, че с излизането си, новият OS X El Capitan ще предлага допълнително подсигуряване на Notes приложението със специфична парола.

Източник: 9to5Mac, Apple Insider.

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.