imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте каква е причината новите iPhone-и да са по-тежки


iPhone 6s е малко по-тежък от своя предшественик – iPhone 6 тежи 129 грама, докато наскоро представеното устройство е 143 грама. Вижте на какво се дължи разликата в теглото на устройствата.

В процентно отношение тези 14 грама представляват 11% от теглото на смартфона. При моделите с по-голям размер на дисплея (iPhone 6 Plus и iPhone 6s Plus), разликата е от 20 грама – iPhone 6s Plus е с тегло от 192 грама, а iPhone 6 Plus – 172 грама. Ето една графика, показваща колко тежат поотделно компонентите на устройствата.

Снимка: Apple
Снимка: Apple

Както можем да видим, най-голямата разлика в теглото идва от дисплея, а не от корпуса, за направата на който е използвана новата серия алуминий 7000.

Сензорите, задвижващи 3D Touch технологията, за която вече ви съобщихме, са отговорни за по-голямото тегло на новите iPhone-и. Като цяло, дисплеят (без да включваме стъклото към него) представлява 20% от тежестта на iPhone 6s и 21%  от тази на iPhone 6s Plus. Теглото на батерията на новите iPhone-и е идентично с това на техните предшественици.

Източник: AppleInsider

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.