imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Проблеми на хоризонта за автомобилния проект на Apple


Едва две седмици след като стана ясно, че от Apple са регистрирали няколко автомобилни домейна, пред компанията се изправя сериозно предизвикателство. Оттеглянето на ключов кадър от автомобилния проект на Apple – „Project Titan”, заплашва да осуети плановете за изкарване на първи Apple автомобил към 2019 г.

“Project Titan” планира да напусне не кой да е, а Стив Задески – ветеранът, който „надзираваше“ цялостната концепция на проекта за Apple автомобил. Информацията е на следящия отблизо всичко, свързано с „Project Titan”, The Wall Street Journal. Медията цитира източници, „близки до развитието около проекта“.

Стив Задески: Проблеми за автомобилния проект на Apple

Може да определим Задески като много ключова фигура в дейността на Apple. Макар и не от калибъра на Джони Айв, Еди Кю или други опорни колони на компанията от Купертино, Задески е част от дейността ѝ за последните 16 години. Решението на проектанта на „Project Titan” идва в следствие на лични причини и не е свързано с представянето му като служител на Apple.

Ветеранът започна по-ясната концепция за автомобилния проект на Apple около 2014, изследвайки възможностите на Apple за навлизане в автомобилния пазар. През есента на 2015 той увеличи тройно екипа, отговорен за разработването на Apple кола – от 600 на 1800 служителя. Именно на Задески бе поверено и измислянето на точната визия на теоретичния Apple продукт.

На Задески бе поверен екип, събиращ водещи умове от автомобилната индустрия. Компанията от Купертино реализира редица агресивни привличания на автомобилни специалисти като бившия кадър на Tesla Джейми Карлсон или Дъг Бетс от Fiat Chrysler. Въпреки това, ако липсва брънката, която да управлява проекта на по-високо ниво, „Project Titan” може и да се забави сериозно.

applacarkoncept-746x419-746x419

Високо вероятното напускане на Задески отваря сериозен проблем пред автомобилния проект на Apple и ще е интересно да видим как технологичния колос ще се справи с него. Макар и ходът на експерта все още да не е потвърден официално от Apple, The Wall Street Journal изтъква сериозността на решението.

Със сигурност компанията има няколко неща наум, подсигурила възможно най-гладко протичане на „Project Titan”. Кой ли ще се появи на хоризонта на автомобилния проект на Apple, ако Задески наистина го напусне?

Източник: 9to5 Mac.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.