imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Продажбите на iPhone с ръст в Европа и САЩ


Последните данни от редовното проучване на Kantar Worldpanel за глобалните тенденции в продажбите на смартфони сочат, че iPhone се връща към растеж в САЩ, както и общо в петте най-големи пазари в Европа.

Пазарният дял на Apple в САЩ се е увеличил с 1.3% в сравнение със същия период на миналата година, достигайки до 31.8%. Другите държави, където Apple бележи най-голям ръст, са Великобритания (ръст от 3.1% и дял от 37.2%) и Франция (ръст от 3.4% и дял от 20.2%).

В САЩ най-продаваните смартфони за второто тримесечие на 2016 г. са iPhone 6s и iPhone 6s Plus (15.1% от продажбите), следвани плътно от Samsung Galaxy S7/S7 Edge (14.1%). Тройката допълва iPhone SE (5.1%).

Любопитно е да отбележим, че във Великобритания най-продаваният смартфон за този период е iPhone SE (9.2%), следван от iPhone 6s (9.1%). Общият ръст на продажбите на iOS смартфоните в петте най-големи европейски пазари (Франция, Великобритания, Германия, Испания и Италия) е 0.7%.

Не толкова добре стоят цифрите за Apple в Китай, където делът на iPhone е спаднал с 1.8% спрямо миналата година. Така Apple (17.9%) остава зад местните компании Huawei (25.7%) и Xiaomi (18.5%). В Япония iPhone също бележи спад (4.2%), но позициите на Apple остават сравнително силни с общ пазарен дял от 38%.

kantarАнализаторите на Kantar са оптимистично настроени за продажбите на iPhone SE и iPhone 7 през оставащите месеци на 2016 г. Припомняме, че очакваме през септември да бъде представено новото поколение iPhone, а повече подробности за него можете да научите, като натиснете тук.

Източник: ComTech Kantar Worldpanel

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.