imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Пуснаха Firefox за iOS


Наскоро ви съобщихме, че от Mozilla подготвят да пуснат версия за iOS на своя популярен браузър Firefox. Приложението вече е факт и може да бъде изтеглено безплатно от App Store.

Firefox, който е третият по популярност браузър (имайки предвид комбинираните данни от мобилните и десктоп устройства) след Google Chrome и Safari, най-накрая има своя версия за iPhone, iPad и iPod touch. Версията на Firefox за iOS включва някои познати от компютърния браузър функции, като поверителното сърфиране и опцията за изтриване на историята на браузването и запаметените пароли само с едно натискане.

Screen Shot 2015-11-13 at 1.28.55 PMСред другите функции на Firefox за iOS са Visual Tabs опцията, позволяваща ви по-удобно да следите отворените раздели на вашия браузър, както и Intelligent Search, благодарение на който можете по-лесно да намерите точно това, което търсите в интернет пространството.

Firefox за iOS може автоматично да синхронизира с Firefox на компютъра ви вашите предпочитани сайтове, историята на сърфирането ви и отворените прозорци. Така новият браузър за iPhone ще бъде сравнително удобен за тези, които ползват Firefox на компютъра си. Въпреки това, едва ли ще успее дори с малко да се доближи по популярност до мобилната версия на Safari.

Screen Shot 2015-11-13 at 1.29.09 PMИнтересно е да отбележим, че от Mozilla през 2013 година категорично обявиха, че нямат никакво намерение да правят iOS версия на Firefox. Няма как да знаем какво ги е накарало да размислят. Силно се съмняваме, че Firefox за iOS ще успее да постигне сериозен успех, но наличието на още един мобилен браузър никога не е излишно. Можете да свалите безплатното приложение Firefox от тук.

Източник: AppleInsider, главна снимка: TechCrunch

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.