imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Pay в Китай.

Първата важна стъпка за Apple Pay през тази година е в Китай


Apple постоянно се надгражда по всички параметри и нишата на безконтактното плащане е поредното доказателство за това. Apple Pay може да е още млада услуга със стартирането си през октомври 2014 г., но работата по нея върви с високи обороти. Ето и последното около навлизането на Apple в разплащателния сектор.

И преди сме уточнявали колко ключов пазар за Apple е Китай, където продуктите на Купертино са особено на почит. Наред с огромния ръст на китайския пазар като дял от приходите на Apple, едва ли е за учудване факта, че азиатския гигант става петата държава, където Apple Pay ще е налична.

От 18 февруари, китайската банка Guangfa ще върже Apple Pay към портфолиото си с възможности за разплащане. Естествено, услугата идва с определени технологични изисквания: устройство с инсталирана iOS 9.2 версия (или по-нова), а за Apple Watch феновете – Watch OS 2.1 версия. В противен случай Apple Pay просто няма да функционира.

Apple Pay Великобритания.

Ходът идва след партньорството на Apple с китайската UnionPay, която е водещ играч във финансовата ниша. Интересното в китайския случай е, че се очаква едно наистина доста разнообразно портфолио от поддържани карти и финансови институции.

За сравнение, пускането на Apple Pay в Канада и Австралия бе обвързано изцяло с American Express и клиентите на компанията.

Припомняме ви и дебютната реклама на Apple Pay, която Купертино пусна по време на кампанията си „Ако не е iPhone, значи не е iPhone”:

Сценарият пред Apple Pay не спира дотук. Според iGen, услугата ще се появи и във Франция до края на годината. Другата европейска държава, около която се въртят слухове, е Испания. Очаква се и разгръщането на Apple Pay до световните финансови центрове Сингапур и Хонг Конг в една ключова вълна от нови пазари за услугата през 2016 г.

Успоредно с това, ще е интересно да видим и докъде ще стигне компанията от Купертино със своите планове за мобилни разплащания между физически лица. През 2015 г. Apple си извоюва патент за подобна услуга, така че най-вероятно предстои да видим и реализирането ѝ.

Източник: Tech in Asia, iMore.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.