imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Първите отзиви за филма “Стив Джобс” са позитивни


В събота вечер се състоя първата публична прожекция на новия биографичен филм за съоснователя на Apple Стив Джобс. Вижте отзивите тук.

По-рано ви показахме трейлърите и официалния постер за филма. Сега вече лентата направи своя дебют пред публика като част от филмовия фестивал Telluride в Колорадо. Всички първоначални отзиви за продуцирания от Universal филм са положителни, като някои критици дори изразиха мнение, че Майкъл Фасбендер (който изпълнява ролята на Джобс) е направил ранна заявка за Оскар. Въпреки не особено голямата физическа прилика на Фасбендер с Джобс, критиците са впечатлени от неговата роля.

Variety определят филма като “брилянтен, вбесяващ и силно нетрадиционен поглед върху живота на американския визионер”, а изданието допълва, че сценаристът (и носител на Оскар) “Аарън Соркин осигурява думите, а Майкъл Фасбендер ги превръща в музика”.

Фасбендер напълно притежава екрана през 125 минутното времетраене на филма. С ролята си той се изстрелва на върха на списъка с претенденти за Оскар за най-добър актьор, заедно с актьори като Еди Редмейн (Момичето от Дания) и Джони Деп (Черна маса).

Variety отправя похвали и към останалите актьори във филма, сред които блестят имената на Кейт Уинслет, Сет Роугън и Джеф Даниълс.

The Hollywood Reporter също не пести суперлативи за лентата:

Как се стига до същността на персонаж като Стив Джобс – такава извисяваща се и сложна фигура, която без съмнение би могла да служи за основа на филм, толкова амбициозен, колкото и “Гражданина Кейн”? Ако сте драматург, способен да вникне в героя и разполагащ със сръчността на боравенето с думите на Аарън Соркин, ще превърнете своя герой в центъра на завихрящ се човешки вулкан, в кукловод, който умело ръководи всичко около него, в импресарио на цирк, посветен на създаването и драматичното представяне на технологични чудеса, променящи света. Препускайки на висока предавка от началото до края, наелекризиращата режисура на Дани Бойл темпераментно допълва силно театралния сюжет в три действия на Соркин, който би било завладяващо да бъде изпитан и на сцената.

Steve-Jobs-1От Deadline пък се обърнаха директно към другия съосновател на Apple – Стив Возняк, за да го попитат за неговото мнение за филма. Воз сподели пред репортер на изданието че за разлика от биографичния филм за Джобс с Аштън Къчър, този е напълно автентичен:

Почувствах се сякаш гледам Стив и останалите (включително и Сет Роугън, който пресъздава по впечатляващ начи образа на самия Воз), а не актьори, които играят техните роли. Отдавам заслужена похвала на Дани Бойл и Аарън Соркин, за това, че са направили всичко толкова точно.

Източник: iMore

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.