imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Dr. Dre Beats

Първият сериал на Apple е на хоризонта – с главен актьор Dr. Dre


Тези дни стана ясно, че Apple изпитва известни затруднения с услугата си за телевизионно стриймване. И докато вероятно ще почакаме още за появата ѝ, компанията от Купертино се фокусира на друг фронт: създаването на свой собствен сериал. Ето и любопитните подробности около него.

Нека първо започнем с това, че главен герой в очаквания сериал ще е не друг, а Dr. Dre. Припомняме, че през август миналата година рапърът отново се завърна на музикалната сцена с първия си албум от 1999 г. насам. Явно „докторът“ е на творческа вълна и смята да се изяви отново и в друго артистично поприще. Все пак миналото лято Dr. Dre участва в хитовия „Директно от Комптън“ („Straight Outta Compton”), чиито бокс-офис приходи надхвърлиха 200 милиона долара.

Dr. Dre с Тим Кук и други кадри на Apple.

Програмата ще се казва „Vital Signs” и ще включва шест епизода от по близо половин час. Финансирането ще идва по линия на компанията от Купертино, като изпълнителен продуцент ще е самият Dr. Dre. Hollywood Reporter описва концепцията за сериала като „мрачна драма с достатъчно много насилие и секс“.

Рапърът стана част от Apple през 2014 година, когато Купертино закупи Beats бранда и услугата Beats Music за 3 милиарда долара. Оттогава той е неизменна част от Apple Music в рамките на радио станцията Beats 1 и седмичната си рубрика The Pharmacy.

Споменавайки Apple Music, множеството абонати на услугата ще имат директен достъп до дебютния сериал на Apple точно там. Все още не е ясно дали други платформи на компанията от Купертино също ще предлагат „Vital Signs” – като например iTunes. Повечето наблюдатели са на мнението, че Apple ще предприеме гъвкав модел и ще разпространи сериала на Dr. Dre по няколко канала за максимално удобство на потребителите си.

Интересно е да видим как точно ще се справи Купертино с първото си собствено телевизионно съдържание. От известно време витаят слухове, че Apple желае да закупи Time Warner (включвайки хитови канали като HBO). Кой знае, може би Тим Кук и колегите му ще основат свое собствено телевизионно съдържание в бъдеще, конкурирайки се с услуги като Netflix?

Източник: Apple Insider. Главно изображение: Forbes. Изображение: TechnoBuffalo.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.