imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Дубай и Абу Даби ще се сдобият с първите си (и огромни) Apple Store


Двойното навлизане на Apple в Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) най-сетне се сдоби с точна дата: 29 октомври. Компанията ще отвори Apple Store в Дубай и Абу Даби, за щастие на близкоизточните ѝ фенове.

Дубай и Абу Даби са двата най-многолюдни града в ОАЕ, но единственият избор на любителите на Apple са Apple Store обектите в Истанбул. След края на месеца обаче, на потребителите няма да им се налага да пътуват няколко часа до турския град.

Дубайският Apple Store ще се помещава в луксозния Mall of the Emirates и ще отвори в 4 часа следобед на 29 октомври. Малко по-късно – в 7 часа, в Yas Mall, ще бъде отворен и Apple търговският обект в Абу Даби.

Очаква се магазинът в Дубай да е най-грандиозният Apple Store магазин в света с размера си от близо 4640 кв.м. (според слуховете). До момента най-големият Apple Store е в Лондон, чиято площ е 3716 кв.м., или с цели 25% по-малко от Mall of the Emirates начинанието на Apple.

Откриването на двата обекта трябваше да се случи по-рано, но според слуховете, пред технологичната компания са се изправили редица предизвикателства. Най-ключовото от тях вероятно се корени в законодателната рамка на ОАЕ, която е изключително стриктна. Някои наблюдатели изтъкват, че Apple е трябвало да превъзмогне множество пречки с оглед на това, че е чуждестранно предприятие.

Главният изпълнителен директор на компанията от Купертино – Тим Кук, посети и двете локации още през февруари 2014. Някои смятат, че преговорите за откриването на гигантските обекти са започнали още тогава.

Във всички случаи, потребителите ще са повече от доволни. Припомняме, че съвсем наскоро проучване изтъкна, че Apple е топ „съкровен“ бранд сред гражданите на ОАЕ. Един жест, който ще ги зарадва тогава, е фактът, че Apple Watch ще бъде пуснат в Саудитска Арабия и ОАЕ на 22 октомври.

Източник и снимки: MacRumors.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.