imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ревю: Beats Pill 2.0 Barry McGee


Лятото определено е сезонът на преносимите Bluetooth колонки. Днес ще ви запознаем с едно специално дизайнерско издание на популярния спийкър Beats Pill 2.0, който едва ли сте виждали другаде – Beats Pill 2.0 Barry McGee.

Вече ви представихме удивителните преносими колони на скандинавските специалисти от Bang&Olufsen – малката, но много мощна Beoplay A1, и зашеметяващия й по-голям братовчед Beolit 15. Нека сега видим какво има да каже доктор Дре по въпроса, който е решил да излекува летните ни музикални мераци с едно голямо червено хапче – Beats Pill 2.0 Barry McGee.

Дизайн

Колоната наистина наподобява на външен вид огромно хапче. Трябва да отбележим, че точно този Pill 2.0 е резултат от съвместната работа на Beats и художника и автор на графити Бари МакГий, което прави колоната уникална и наистина трудна за откриване. Популярният сред американските скейтъри и сърфисти артист е успял да пренесе характерните за него геометрични фигури върху корпуса на спийкъра.

IMG_1888

Предната част на колоната е в червено, а по средата откриваме интересната шарка, съчетаваща няколко цвята, както и логото на Beats. Отзад, освен бутона за включване и изключване, Bluetooth индикатора и портовете, забелязваме един от характерните за Бари МакГий персонажи, както и продължението на цветната шарка.

Колоната е изключително компактна, като дължината й е около една педя (19.5 см), височината 4.5 см, а теглото малко над 300 гр. Тези габарити я превръщат в идеална за пренасяне не само в раницата, но даже и в по-голям джоб. В комплекта на колоната е включен и калъф, който я прави дори още по-лесна за транспортиране, предпазвайки я същевременно от одраскване и напръскване.

IMG_1910

Можем да заключим, че Beats Pill 2.0 Barry MacGee има доста свежа външност, която определено ще привлече вниманието върху себе си. Пробвахме я на пейка в градинката на Народния театър и определено минувачите се заглеждаха по нея. Дали това се дължи на звука или на външността й, обаче няма как да сме съвсем сигурни.

Звук

Чували сме доста критики за качеството на звука, излизащ от продуктите на Beats, някои от които не са без основание. Трябва да признаем обаче, че Pill-чето вади доста добър и сравнително дълбок бас за габаритите си. Именно тук е силата на бранда Beats като цяло – в ниските честоти. Изпробвахме колоната с широк спектър от песни от различни жанрове (и като казваме широк, наистина значи широк). Пускайки shuffle на музиката на нашия iPhone, от Pill-a започнаха да звучат най-разнообразни парчета – от класически рок, актуални хитчета и летни хаус миксове, през рап и R&B, до естрада и джаз. Без да сме го целили нарочно, се пусна и песен на самия Dr. Dre – The Next Episode. Трябва да кажем, че при средни нива на звука колоната определено се представя много добре, но, когато увеличим volume-то на max, качеството на звука страда. В нашия случай обаче, нямаше нужда да правим дискотека в парка – тази сила на звука се вписа перфектно в нашата концепция за бира на пейка и музика за фон и настроение.

IMG_1929

Като цяло, можем да отбележим, че качеството на звука, излизащ от Pill-a, е доста прилично и по-добро от голяма част от конкурентните продукти. Да, не е на нивото на това от Beoplay A1, но досега не сме намерили представител на портативните колони от този размер, който да може да надмине звученето на малкото бижу на датските аудиофили. Освен това, при настоящата ни промоция, за която ще стане дума по-долу, съотношението цена-качество на Beats Pill 2.0 Barry McGee наистина си заслужава.

Батерия и свързване

IMG_1903По спецификации, батерията на спийкъра издържа около 7 часа с едно зареждане. Ние не се задържахме толкова време в парка (бирите щяха да ни дойдат повечко за толкова време), но се доверяваме на производителя. Все пак обаче знаем, че показателят за живота на батерията на преносимите колони е доста относителен и зависи от силата на звука, който пускате. Много удобна е възможността, когато видите, че батерията на вашия iPhone пада, да й дадете малко живот чрез USB порта на вашия Pill.

IMG_1896

Свързването със смартфона става много лесно и приятно – просто го допрете до колоната и устройствата сами ще се намерят. Можете да свържете два Beats Pill спийкъра в стерео система – така единият ще играе ролята на лява колона, а другият на дясна.

Вграденият микрофон ви дава възможност да провеждате вашите разговори през колоната, а симпатичният калъф я прави още по-подходяща за ползване на плажа, тъй като няма да позволи на песъчинките да проникнат между решетките й.

Промоцията

IMG_1943

Ако сте решили да се сдобиете с нов MacBook Air 13” 128 GB , сега на промо цена от 2089 лв., в комплект с преносима Bluetooth колонка – сега е моментът, тъй като до края на август можете да вземете двете устройства заедно, спестявайки 260 лв. Простата сметка в случая гласи, че при покупката на MacBook Air 13” 128 GB заедно с Beats Pill 2.0 BarryMcGee или Fragment, колонката ще ви излезе повече от безплатна. Тук е моментът да отбележим, че освен колаборацията на Beats с Бари МакГий, нашата промоция включва още едно уникално “хапче”. Beats Pill 2.0 Fragment е дизайнерски спийкър, проектиран от Хироши Фудживара, който оставя своя характерен отпечатък върху колоната. Както можете да видите от снимките, тя съчетава матово бяло и блестящо сребристо, а комбинацията изглежда повече от добра.

IMG_1878

Заключение

Можем да обобщим, че Beats Pill 2.0 Barry McGee е една наистина интересна колона, която може да бъде ваш отличен спътник в летните дни. Ултра преносима и подходяща както за парка, така и за плажа, тя може да внесе допълнително настроение във вашата почивка. Качеството на звука не е аудиофилско, както при Beoplay A1, но е доста добро и носи наслада, особено при средно ниво на силата на звука. Beats Pill 2.0 Barry McGee (както и Fragment) са дизайнерски колони, плод на труда на някои от най-креативните творци в сферата си, произведени в лимитирана серия, които ще ви направят уникални, където и да ги вземете със себе си.

Всички подробности за промоцията на двете дизайнерски колонки с MacBook Air 13” 128 GB можете да прочетете на http://www.istyle.eu/bg/beats-summer

Screen Shot 2016-08-19 at 10.03.59 AM

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.