imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ревю: BeoPlay H2


Ако си спомняте, преди малко повече от месец написахме някои доста позитивни думи за един друг продукт на Bang&Olufsen – безжичната колона Beolit 15. Сега решихме да видим дали ще останем също толкова впечатлени и от слушалките H2.

Понеже вече бяхме чували доста добри отзиви за BeoPlay H2, преди да ги пробваме бяхме натоварени с големи очаквания към тези слушалки. Дали обаче нямаше да ни разочароват?

Дизайн

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Преди да оценим дадени слушалки с ушите си, няма как да не ги забележим първо с очите си. В случая с BeoPlay H2, още от пръв поглед става ясно, че това са слушалки, изработени с внимание към детайла. Благодарение на стилното съчетание на пластмасовата рамка с елементите от текстил и агнешката кожа в частта, покриваща ушите, H2 успешно съчетава ролята на слушалки с тази на моден аксесоар. Макар и да нямат облицованата с луксозна кожа рамка и елементите от анодиран алуминий на своя “батко” BeoPlay H6, H2 изпъкват над повечето слушалки от този ценови клас със своя минималистичен дизайн и използвани висококачествени материали.

BeoPlay-H2-2

Beoplay H2 са налични в три цвята – Carbon Blue (тъмно-синьо), Silver Cloud (мътно бяло) и Deep Red (бордо). Освен красиви, H2 са и удобни. Наушниците могат да се регулират на височина и да се въртят почти на 90 градуса настрани, така че хем да паснат максимално удобно на вашите уши, хем да не ви пречат, когато слушалките почиват на врата ви. Кабелът, който е включен в комплекта на BeoPlay H2, се свързва към лявата част на слушалките чрез стандартния 3.5 мм жак. Самият кабел разполага с дистанционно с три бутона, от което можете да контролирате силата на звука и да пускате и спирате музиката, както и с микрофон.

Screen Shot 2016-01-15 at 3.10.28 PMBeoPlay H2 са изненадващо леки – едва 155 грама, което е с около 30% по-малко в сравнение с Beats Solo2, да кажем. Дори и при по-продължителна употреба (2 часа) не усетихме дискомфорт и необходимост да регулираме наушниците – нещо, което обикновено се налага да правим при повечето оn-ear слушалки, които сме използвали. Единственият недостатък, който ни направи впечатление е, че в комплекта на H2 не е включена кесия за носене на слушалките. Но защо ви е въобще да прибирате тези слушалки, като можете да покажете на всички, че ги имате.

Качество на звука

15794671616_227e1a3322_o

Дойде времето да затворим очите си, абстрахирайки се от външния вид на BeoPlay H2 и да отворим ушите си, за да чуем как звучи музиката през тези слушалки. Все пак основното предназначение на слушалките е да слушаме музика, а не само да изглеждаме красиви с тях. Затова свързахме H2 слушалките с iPhone-a си, отворихме Apple Music, пуснахме първата песен, която ни попадна (в случая това беше песента Deep Six от последния албум на Мерилин Менсън – The Pale Emperor) и заслушахме. Само 10-ина секунди бяха достатъчни да разсеят страховете, че BeoPlay H2 ще ни разочароват. Малко е трудно да пресъздадем звуковете с думи. Ако не ни вярвате, че слушалките на Bang&Olufsen вадят страхотно качество, заповядайте в iStyle в Ring Mall, където можете да се убедите със собствените си уши за какво става въпрос. Басите звучат мощно и същевременно точно, а средните и високите тонове също са впечатляващи. Може би за завладяващото усещане от музиката, което BeoPlay H2 създават, допринася и мекият комфорт от наушниците, чиято вътрешна страна е облицована с естествена агнешка кожа.

15633478500_806b8630bd_o

Тъй като не сме професионалисти и не разполагаме с някаква супер специализирана апаратура за аудио тестване, пробвахме как ще се представят BeoPlay H2 в популярния онлайн инструмент за изпробване качеството на слушалки на audiocheck.net. Резултатите на BeoPlay H2 бяха отлични, което потвърди нашите лични впечатления. Можем да кажем дори, че очакванията ни бяха надминати (а те бяха доста високи, както казахме и в началото). BeoPlay H2 успяват да изкарат страхотно качество на звука от on-ear формата си, което се доближава донякъде до това, предлагано от някои от по-големите over-ear слушалки. Що се касае до шумоизолирането, като всички on-ear слушалки, за да сте възможно най-изолирани от външните звуци, трябва да наместите слушалките си по точно определен начин. Можем да кажем, че когато ползваме H2 навън, се изолираме от повечето звуци около нас, но не от всички – успяваме да чуем спирачките на трамвая, шума на трафика и др., което в крайна сметка не е толкова зле от гледна точка на безопасността. От друга страна, музиката, която звучи от BeoPlay H2 изглежда си остава само за нас. Никой от околните колеги в офиса не се възмути от петъчната ни музикална подборка, включваща някои особено шумни парчета, гарнирани със стабилни простотии.

15711278637_8b898ae92d_o

Как обаче се справя H2 в сравнение с конкуренцията? Можем да сравним тези слушалки с други такива, които сме ползвали наскоро – BeoPlay H6 и Beats Solo2. H6 представляват брилянтно произведение на изкуството, съчетаващо върховите достижения в инженерния дизайн със звучене все едно групата, която слушате, се е качила на главата ви и изнася концерт там. Чухме някои менения, че BeoPlay H2 ви доближават до тези емоции, но ние не сме особено съгласни. Все пак, обаче да не забравяме, че цената на H6 е два пъти по-висока от тази на H2. Колкото до съпоставката с Beats Solo2, които са едни доста прилични слушалки в ценовия клас на BeoPlay H2, датчаните са много напред с материала в сравнение с Dr. Dre и компания.

Заключение

Вероятно повечето потребители биха си направили проучване преди да похарчат 400 лева за слушалки. Това, което ние със сигурност бихме могли да си позволим да кажем е, че според нас BeoPlay H2 са едни от най-добрите слушалки на пазара от този размер в този ценови клас. Това определено не са някои изкуствено “напомпани” слушалки, а са такива, които аудио любителите наистина ще могат да оценят. Както и останалите продукти на Bang&Olufsen, те съчетават характерния за компанията стилен скандинавски минималистичен дизайн със заслужаващо адмирации качество на звука. Можете да закупите BeoPlay H2 онлайн от долния линк, или пък да заповядате в някой от нашите магазини (най-добре елате в Ring Mall, където ще намерите най-голямото разнообразие от продукти на Bang&Olufsen, които можете лично да изпробвате). В iStyle можете да намерите и някои от останалите творения на датската компания – от легендарните Form 2i слушалки, проектирани преди повече от 30 години, през A2 и Beolit 15 колоните, до супер атрактивните H7 и H8 слушалки.

Screen Shot 2016-01-15 at 2.41.30 PM

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.