imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ревю: Leef iBridge


Често чуваме оплаквания от притежателите на 16 GB-ови iPhone-и, че мястото все не им достига. Тъй като и ние редовно се сблъскваме с този проблем, решихме да видим как можем да го решим. Така се натъкнахме на мобилната памет Leef iBridge. Разбира се, веднага я изпробвахме, а тук ще споделим нашите впечатления.

Какво представлява Leef iBridge?

Leef_iBRIDGE_ProblemSolved

Накратко, това е преносима памет, която се свързва с Lightning конектора на вашия iPhone, iPad или iPod и ви дава възможност да увеличите пространството за съхранение на устройството. Чрез нея можете както да прехвърляте музика, филми, снимки и файлове между смартфона и компютъра си, така и да я използвате като външен хард диск или флашка за iPhone-a си.

Дизайн

Leef iBridge има извита форма и се предлага в два цвята – черен и бял, както и в пет варианта (16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB). Размерът й е доста подходящ, тъй като устройството не е прекалено малко, че да го загубите лесно или твърде голямо, така че да не можете да го носите в джоба си. Всъщност iBridge може да се закрепи почти навсякъде – на колана ви, на ключодържателя ви, на компютъра, че дори и на чашата ви (не, че последните две опции биха ви били от полза някога).

Като говорим за дизайна на Leef iBridge не можем да не изтъкнем факта, че устройството е съвместимо с почти всички калъфи за iPhone и iPad на пазара – нещо, което не може да се каже за повечето конкуренти на iBridge. Този факт прави използването на мобилната памет изключително лесно и елиминира досадната необходимост да вадите iOS устройството си от калъфа всеки път, когато решите да го свържете с iBridge.

От Leef изтъкват, че повече от половината техни служители са дизайнери. Изглежда, че в този случай количеството е довело и до качество, тъй като, според нас, дизайнът на iBridge може да се превърне в едно отлично допълнение към вашия 16 гигабайтов iPhone или iPad.

Функционалност

В днешно време все по-голям обем от съдържанието, което създаваме и използваме със смартфоните и таблетите си, се намира в cloud-a. Това е безспорен факт и много от вас биха си задали въпроса: “Защо да си купувам допълнително устройство, като мога да ползвам iCloud, Google Drive, Dropbox или OneDrive?”. Причините са няколко. Първата е, че всички тези услуги са свързани с наличието на интернет връзка – нещо, с което не винаги можете да разполагате, особено ако пътувате често или се намирате на някое отдалечено място. А със сигурност не бихте искали да “източите” целия си мобилен интернет, прехвърляйки си снимки, видеа или филми от cloud-a (особено ако сте в чужбина, защото в повечето случаи това би нанесло сериозни щети на портфейла ви). Така или иначе, трансферът на съдържание през физически носител при всяко положение е по-бърз, отколкото през cloud-a, независимо от скоростта на вашия интернет.

Leef_iBRIDGE_Camera

Тук обаче не можем да не изтъкнем и един не малък недостатък на Leef iBridge – устройството е с USB 2.0, а не със значително по-бързата и ефективна версия USB 3.0. Най-вероятно това е наложено от невъзможността на Lightning порта да поддържа високите скорости на USB 3.0, за което няма как да обвиняваме инженерите на Leef. Все пак обаче, наличието само на USB 2.0 не е болка за умиране – прехвърлянето на филм от Mac-a на iBridge можеше и да е по-бързо, но и сега скоростта не е толкова лоша. Другият недостатък на iBridge e, че той може да съхранява само медийни файлове (снимки, филми, музика, документи като . pdf, word, excel и др.), но не и app-ове. Това също не е чак такъв проблем, тъй като най-често именно филмите, музиката и снимките заемат най-много място на нашите мобилни устройства.

Leef_iBRIDGE_Kids_Movies

Можем да кажем, че iBridge ви свършил отлична работа на притежателите на 16 GB-ови iPhone-и и iPad-и. Ако пък имате iPhone 6s и обичате да правите Live Photos, то устройството на Leef със сигурност би ви влязло в употреба.

Приложението

white whith black iBridge_72dpi

Безплатното приложение Leef Mobile Memory е много интуитивно и лесно за употреба. Началният му екран е разделен на четири части. От Transfer Files менюто прехвърляте файлове между iBridge и основното си устройство (трансферът на снимки е особено лесен, а именно снимките са нещото, което заема най-много място на iPhone-ите на повечето потребители). Content Viewer опцията ви позволява да възпроизвеждате файлове директно от вашия Leef iBridge, без да ги сваляте на смартфона или таблета си (много удобно за гледане на филми на iPad и слушане на музика в колата, без да е нужно тези файлове да заемат място на основното ви устройство).

Leef_iBRIDGE_Road_Trip

Третата опция от началния екран на Leef Mobile Memory приложението се казва iBridge камера и позволява заснемането на снимки и видеа с камерата на iPhone-a или iPad-a ви, които се запаметяват директно върху вашата Leef мобилна памет (ако сте на екскурзия, например, и правите много снимки, така ще можете да се подсигурите, че мястото на iPhone-a ви ще бъде достатъчно). Последното меню Settings ви позволява да промените настройките на iBridge, както и да правите backup на вашите снимки и контакти.

Заключение

Leef iBridge представлява една проста концепция в красива опаковка и с добра функционалност. Сред плюсовете на Leef iBridge са интуитивното iOS приложение, добре помисленият дизайн, който е съвместим с почти всички калъфи на пазара, както и изключително удобният размер на устройството. Като минуси можем да посочим, че iBridge ползва USB 2.0, вместо по-бързата USB 3.0 версия, както и невъзможността за съхраняване на приложения на паметта. Все пак, с iBridge прехвърлянето на снимки, музика, филми и файлове става много по-бързо, отколкото през cloud-а. Горещо препоръчваме мобилната памет най-вече на притежателите на 16 GB Apple устройства, които добре знаят, че малко място за съхранение в повече никога не е излишно. Тази симпатична извита флашка може да се превърне във ваш незаменим помощник, особено ако често пътувате, обичате да правите много снимки и да гледате филми.Screen Shot 2016-03-11 at 10.24.53 AM

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.