imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ревю: Withings Activité Steel


Преди време ви представихме стилния часовник Withings Activité и по-бюджетния му братовчед – Withings Activité POP. Сега фокусираме вниманието ви върху най-новия член на това семейство – Withings Activité Steel.

Понеже сме се нагледали и нарадвали на множество гумени фитнес тракери, гривни и спортни часовници, които изобилстват на пазара, решихме през летните месеци да разнообразим с нещо по-традиционно и стилно. Вярно е, че Withings Activité Steel не може да се конкурира по брой на различните сензори и измервани показатели с устройства като Fitbit Blaze, Charge HR или Surge. Той обаче е взел най-доброто от останалите часовници на Withings – Activité и Activité POP. Този “фитнес тракер под прикритие” е маскиран като традиционен аналогов часовник, който няма да ви омръзне да носите и ще пасне на почти всеки стил и повод – от разходка с кучето в парка, през сутрешна тренировка, няколко дължини в басейна и следобедна бира с приятели, до бизнес вечеря в хубав ресторант.

Дизайн

with-steel-05

Withings Activité Steel доста наподобява далеч по-скъпия Withings Activité. Разликата е в това, че най-луксозният часовник на френската компания има сапфирено стъкло и кожена каишка, докато Activité Steel разполага с дисплей от минерално стъкло и силиконова каишка. Изработката на корпуса от неръждаема стомана обаче е идентична при двата часовника. Activité Steel идва в два цвята – черен и бял, които са подходящи както за мъже, така и за жени. За разлика от Activité POP, който е наличен и в по-нетрадиционни цветове, от Withings тук са заложили на класиката и трябва да кажем, че комбинацията черно или бяло със стомана и хром не ги е подвела.

with-steel-06

Както отбелязахме, когато пробвахме и Withings Activité, размерът на часовника, чиито диаметър е 36.3 мм, може да се стори малък за част от потребителите. Устройството обаче е доста леко и тънко, което го прави много удобно за носене.

Нямаше да се разсърдим, ако на дисплея присъстваха цифрите от 1 до 12, така че само с един поглед да можем да установим колко е часът. Може и просто да сме се поразглезили от часовниците с дигитален дисплей, които ползвахме напоследък, и разгадаването на традиционния циферблат да ни коства допълнително усилие. Само един поглед към по-малкото “кръгче” на Activité Steel обаче е достатъчен, за да разберем докъде сме стигнали с дневната си цел за направени крачки. Слънчевите лъчи се отразяват доста от стъклото на часовника – малко неприятна, но неизбежна характеристика.

with-steel-03

Можем да обобщим, че външният вид на Activité Steel подсказва, че устройството е на първо място часовник и на второ място фитнес тракер, а минималистичният му дизайн със сигурност ще спечели доста от Apple феновете.

Функционалности

Съществуват фитнес гривни с много сензори (като Fitbit Charge HR), такива, които приличат на бижу, но нямат много функции, и Activité серията на Withings, които, въпреки, че са с аналогов дисплей, предоставят доста информация, която можете да видите в HealthMate приложението на смартфона си.

Разбира се, Activité Steel следи традиционните показатели за направени крачки, изминато разстояние и изгорени калории. Освен това, часовникът автоматично разпознава кога ходите, бягате или плувате и ви дава статистика в HealthMate приложението.

По принцип, никога не спортуваме, за да стигнем target-а си от крачки или да изгорим някоя и друга калория в повече, а заради самото удоволствие, което спортът носи. Познаваме обаче и хора, не само фитнес маниаци, за които тези цифри са много важни. Едва ли има по-добър достъпен начин за получаване на систематизирана статистическа информация за дневната активност от тази, която вашият фитнес тракер или часовник ви дава.

Screen Shot 2016-07-15 at 3.04.42 PM

Едно предимство по отношение на функционалностите на Activité Steel спрямо по-голямата част от конкурентите му е, че той следи и вашето плуване. Не само го следи, а автоматично разпознава, когато сте в басейна и започнете да правите дължини. Ако практикувате тенис, футбол, тренировки с тежести или друг спорт обаче, ще трябва ръчно да го запишете в приложението, което ще изчисли приблизително колко калории сте изгорили. Часовникът няма GPS и не измерва пулса в реално време – приоритет на други устройства (като Fitbit Surge), подходящи за любителите на дългите бягания и тежките тренировки.

Activité Steel следи и съня. Макар да не сме особени почитатели на спането с какъвто и да било уред на китката, пробвахме часовника за две нощи (понеже е доста лек и тънък, спането с него се оказа доста по-удобно, отколкото предполагахме). Статистиката, която той даде, ни се стори относително акуратна, изключвайки факта, че отчете, че сме заспали почти веднага, което не беше съвсем вярно. Тихата аларма, която можете да настроите от HealthMate приложението, обаче е една наистина удобна функция, която определено не ни разочарова. Много полезно, когато трябва да станете преди половинката си и не искате да я събудите.

with-steel-04

Приложението HealthMate, както и преди сме споменавали, има изчистен дизайн и е лесно за употреба. Предимство е възможността за взаимодействие с фабричното Health приложение за iOS, както и с други популярни app-ове, като MyFitness Pal, Runkeeper и други. Освен това, ако ползвате някой от страхотните кантари на WIthings (като Smart Body Analyzer, Wireless Scale или най-новите Body и Body Cardio) и апарата за кръвно Withings Wireless Blood Pressure, приложението ще ви даде една доста подробна здравна картина.

Батерията

with-steel-01

Стигаме и до един от-най големите плюсове на Withings Activité Steel. Благодарение на стандартната часовникарска батерия, с която устройството разполага, можете да забравите за досадната необходимост от зареждането му. От производителя твърдят, че батерията издържа около 8 месеца. Ние, разбира се, не разполагахме с толкова време за теста, но няма как да не аплодираме това огромно предимство и тайно да се надяваме, че в бъдеще все повече носими устройства ще могат да се похвалят с такъв живот на батерията.

Заключение

with-steel-02

Activité Steel не е предназначен за най-активните спортисти, а за тези, които искат да внесат допълнителна доза мотивация за движение в ежедневието си, поддържайки елегантния си стил. Часовникът със сигурност ще се хареса на почитателите на останалите представители на Activité семейството, тъй като съчетава в себе си техните най-добри страни – стилния дизайн на оригиналното Activité и достъпната цена на Activité РОР. Дори и следенто на дневната ви активност да ви омръзне, Activité Steel няма да остане на дъното на чекмеджето вкъщи, тъй като винаги може да се ползва и като традиционен часовник. Разбира се, можете да намерите Activité Steel в магазини iStyle.Screen Shot 2016-07-15 at 3.13.21 PM

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.