imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Рекорден месец юли за App Store


Тим Кук обяви в Twitter, че месец юли 2016 г. е най-успешният в цялата история на App Store. Научете повече за рекорда тук.

Онлайн магазинът за приложения на Apple вече е донесъл повече от 50 милиарда долара на разработчиците за целия период на своето съществуване. Припомняме, че App Store дебютира през 2008 г. – една година след появата на първия iPhone. През последните години приходите от магазина, както за Apple, така и за разработчиците, постоянно нарастваха. По време на обявяването на финансовите резултати за последното тримесечие Тим Кук отбеляза, че App Store е регистрирал ръст на приходите с цели 27% в сравнение с предходната година.

Очевидно летните месеци са донесли още по-добри дни за магазина за приложения, както съобщава и самият Тим Кук в Twitter.

Тези резултати съвсем не са случайни, а няма как да подминем факта, че те идват точно след пускането на играта Pokemon Go, превърнала се в световна мания. Играта вече може да се похвали с над 100 милиона изтегляния, а според изчисленията на анализаторите нейните версии за iOS и Android носят общо по 10 милиона долара приходи всеки ден.

За успешните резултати на App Store допринася и фактът, че все повече хора притежават iOS устройства. Припомняме, че съвсем наскоро броят на продадените iPhone-и (от 2007 година досега) достигна до внушителните 1 милиард устройства.

Phil-Schiller-App-Store-coverОчакваме от есента App Store да започне да се фокусира все повече върху абонаментния модел, който вице президентът по маркетинга на Apple – Фил Шилер, анонсира преди около два месеца. Можете да си припомните неговите думи за нововъведенията и пътя, по който ще поеме App Store през следващите месеци тук.

Източник: TheVerge

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.