imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Скоро ще можете да играете PlayStation 4 игри и на Mac


От Sony обявиха, че планират да пуснат приложение, с което ще можете да играете любимите си PlayStation 4 игри пред компютъра вместо пред екрана на телевизора.

Remote Play на PlayStation 4 е една от най-недооценените функции на популярната конзола на Sony. Може би това не е съвсем случайно, тъй като в момента Remote Play ви позволява да пренесете вашите PS4 игри единствено на PS4 Vita или Sony смартфон. Президентът на Sony Worldwide Studios Шухей Йошида заяви в Twitter, че компанията възнамерява да пусне Remote Play за РС и Mac.

Така ще можете да освободите телевизора за жена си, докато вие се забавлявате пред Retina дисплея на вашия Mac с игри като Fallout 4 или Grand Theft Auto V. Ако не сте у дома, също ще можете да се наслаждавате на вашите PlayStation игри.

Преди да се размечтаваме за този сценарий трябва да отбележим, че Йошида не споменава по-конкретни подробности за излизането на Remote Play за PC и Mac. Не веднъж сме споменавали, че Mac феновете винаги сме били ощетени, що се отнася до възможностите за игра на нашите компютри. За използването на Remote Play функцията на PlayStation 4 се изисква да разполагате с Wi-Fi мрежа, безжичен контролер и, разбира се, включена PS4 конзола.

В момента Remote Play е съвместим само с други Sony устройства, но вече сме нетърпеливи да видим приложението за Mac, а защо не и за iOS в бъдеще. Microsoft направиха нещо подобно, пускайки стрийминг опция за Xbox One, заедно с Windows 10.

Тези усилия на топ производителите на пазара на конзоли са обнадеждаващи за феновете на игрите, тъй като възможностите за игра постоянно нарастват.

Източник: The Verge

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.