imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Следващият Chrome за Mac може да е много по-добър


Вече писахме за изследването на BatteryBox, според което Google Chrome е браузърът, топящ най-бързо батерията на вашия Mac. Дали това не е на път да се промени?

Оуен Уилямс от TheNextWeb тества бъдещата версия на Chrome за Mac– 46, и установи, че приложението е чувствително подобрено. Според него консумацията на памет е намаляла двойно, а бавните преди tab-ове са станали доста по-бързи. Освен това, батерията на лаптопа не е падала толкова бързо и вентилаторът не е работил постоянно, както при предни версии на браузъра за Mac. Пак ще ви припомним изследването на BatteryBox, според което, ако ползвате Chrome за Mac, батерията на вашия лаптоп ще издържи цял час по-малко в сравнение със случаите, когато браузвате в Safari.

Средно време на употреба
Средно време на употреба

Все пак, изглежда, че от екипа на Chrome са поработили сериозно. Внесени са подобрения в Mac графиките, а нова функция позволява “заспиването” на отворените подпрозорци, които в момента не се използват, ако паметта е на привършване. Javascript също се представя по-добре в Chrome 46.

Въпреки направените подобрения, настоящата версия на Chrome за широката публика е Chrome 44, а до пускането на Chrome 46 ще мине известно време. През есента очакваме излизането на официалната версия на Mac OS X El Capitan, където Safari вероятно ще се представя още по-добре. Трудно можем да си представим, че, колкото и подобрения да бъдат внесени в Chrome, този браузър ще успее да застраши лидерското място на Safari сред уеб навигаторите за Mac.

Източник: TheNextWeb, главна снимка: Google

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.