iPhone-elolapi-kamera-cover-2

Следващият iPhone може би ще прави още по-добри селфита

#Новини
2015. 06. 12.

Някои разработчици вече разполагат с първата бета версия на новата iOS 9. Както обикновено, софтуерният код може да разкрие някои планове, свързани със запланувания бъдещ хардуер.

Разработчикът Хамза Сууд споделя, че следващият iPhone или iPad може да има светкавица до предната си камера, както и да разполага с възможност да записва видео с 1080p резолюция. Според Сууд новият iPhone ще може да записва 720p видео на забавен каданс с 256 кадъра в секунда. Освен това предната камера на устройството ще може да прави панорамни снимки.

Споменатите функции в момента са налични само на задната камера на iPhone. Популярността на предната камера обаче непрекъснато се увеличава, благодарение на модата на селфитата. В тази насока изглежда, че има смисъл Apple да направи подобрения, които да превърнат следващия iPhone в още по-желано устройство от младите потребители.

Все пак, няма гаранция, че споменатите функции ще се появят в новия смартфон на Apple, но вероятността не е малка, взимайки под внимание предишните предположения на въпросния разработчик. Преди 2 години Сууд забеляза в кода на бета версията на iOS признаци, че в предстоящия iPhone ще бъде включен сензор за разпознаване на пръстовите отпечатъци. Така се и случи с появата на iPhone 5S. Горе-долу по това време Сууд разкри и плановете на Apple задната камера на iPhone 5S да може да заснема видео на забавен каданс.

Източник: The Verge

Добави коментар