imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Служителите на IBM постепенно минават на MacBook


IBM планират техните служители постепенно да започнат да използват на работното си място MacBook компютри, ставайки част от екосистемата на Apple. Планът трябва да заработи доста ударно: IBM смята да закупува по около 200 000 Mac-а годишно.

Въпреки, че много фирми използват Mac в бизнес среда, Apple няма реален голям корпоративен партньор. Изглежда това е на път да приключи, тъй като от IBM смятат да внедрят Mac компютрите в своите офиси, закупувайки по 150 000 – 200 000 броя годишно.

Apple и IBM сключиха стратегическо партньорство през миналата година, като част от сътрудничеството между двете компании е пилотен проект, целящ да осигури на възрастните хора в Япония до 5 милиона iPad-а до 2020 година, които да улеснят всекидневния им живот. Освен това, двата технологични гиганта започнаха съвместно да разработват редица бизнес-ориентирани приложения, някои от които можете да видите тук. Тяхното партньорство се разпростира и в изработването на инструменти за обработка на данните, свързани с HealthKit и ReasearchKit.

Още преди няколко месеца, IBM обяви пред своите служители, че възнамерява да закупи до 50 000 MacBook-а до края на 2015 година. Сега изглежда тази бройка сериозно е набъбнала, както можете да видите и от долното видеото, в което говори директорът на IBM по комуникациите Джеф Смит.

Смит описва и скорошен разговор между шефа на Apple Тим Кук и вице-президента на IBM Флечър Превин, в който Превин обяснява, че в резултат от настоящата инициатива между 50% и 70% от служителите на IBM ще преминат на Mac, заменяйки Lenovo устройствата, които в момента са стандартни за компанията.

Според Смит, най-големият корпоративен партньор на Apple в момента, поръчва по 25 000 MacBook-а годишно, което изглежда като нищожна цифра в сравнение с намеренията на IBM. Споменатата бройка от 200 000 компютъра би представлявала около 1% от годишните продажби на Mac компютри, което никак не е малко, взимайки под внимание, че става въпрос за поръчки, идващи само от  един партньор. А IBM, със своите около 380 000 служители по света, има потенциал да се превърне в голям консуматор на Apple продукти.

Какво ли би казал Стив Джобс по въпроса преди 30 години?

IBMAppleОчевидно доста неща са се променили в рамките на този период.

Източник: MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.