imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да споделите екрана на вашия Mac през Messages


Вероятно вече ви се е случвало някой приятел или колега да ви помоли за помощ от разстояние, свързана с неговия Mac. За вас това е едно малко предизвикателство, особено когато навигирате от разстояние и нямате възможност да покажете нагледно всяка една стъпка. За щастие съществува една не много известна функция в приложението Messages, която ви позволява да споделяте екрана на вашия Mac или да искате директен достъп до екрана на друг потребител.

Вижте как да споделите, или да поискате разрешение да видите екрана на друг потребител:

Преди всичко, отворете приложението Messages и изберете потребител, с който желаете да споделяте. След като изпълните това условие, изберете от основното меню “Buddies”. В отвореното падащо меню имате право на избор, да споделите вашия екран като маркирате “Invite to share my screen”, или да изпратите заявка за достъп до другия екран, като натиснете “Ask to share screen”, както е показано на снимката:

mac-screen-sharing-howto-1

Потребителят, с който желаете да споделяте ще получи запитване, което трябва да приеме, за да се осъществи връзката. За пример, вижте снимката:

mac-screen-sharing-howto-2

Вече сте готови, това е най-бързия и лесен начин за споделяне. Хубаво е да знаете, че съобразно вашата интернет връзка е възможно ответната страна да не получи запитване, въпреки, че то е изпратено редовно от ваша страна. В такъв случай е необходимо да анулирате заявката и да повторите стъпките отново.

Преди да се появи Screen sharing функцията в Messages, вариант за подобно споделяне беше инсталирането на допълнително приложение, като Team viewer. Messages е далеч по-удобно и фабрично заложено приложение в Mac OS, с което потребителите са запознати.

Надяваме се, че тази статия е полезна за вас. Продължаваме да следим развитието и промените свързани с Mac OS, за да можем да ви държим в крак с новостите.

Източник: Cultofmac

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.