imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Спорен слух за нов цвят на iPhone 7


Според японското издание Mac Otakara, Apple подготвя нов цвят, който ще бъде наличен за пръв път в iPhone 7. Според слуха, цветът Deep Blue (тъмно син) ще замени настоящето астро-сиво.

“Space Grey” или астро-сивият цвят беше представен за пръв път през 2013 година, с появата на iPhone 5s. Той замени чисто черното, което беше характерно за предишните поколения на смартфона на Apple.

17168-14406-160609-iPhone-lСлед появата си, астро сивият цвят бързо се превърна в любим на мнозина потребители, в следствие на което беше пренесен и към други Apple продукти, като iPad Air, iPad Pro и 12-инчовия MacBook. В момента версията на iPhone в астро-сиво е единствената, която разполага с черна рамка около екрана, докато златният, розово златният и сребристият смартфон на Apple са с бели рамки. Не само поради тази причина, ние се надяваме, че компанията от Купертино няма да реши да се раздели с лека ръка с астро сивия цвят.

new-MacBook-silver-gold-space-grayТенденцията от 2008 година насам е Apple постепенно да увеличава цветовото разнообразие на продуктите, които компанията предлага. Именно тогава се появи първият iPhone, който не беше черен – белият iPhone 3G. При iPhone 5s бялото стана сребристо, а новият златен цвят бързо набра огромна популярност. Последният цвят, който стана част от семейството на iPhone, беше розово златният. Междувременно Apple направи експеримент с противоречиви резултати, пускайки на пазара пластмасовия iPhone 5c в 5 различни цвята.

iPhone 5s и iPhone 5c
iPhone 5s и iPhone 5c

Според Mac Otakara, за чиито публикации сме ви информирали и преди, Apple ще продължи да залага на LCD технологията за дисплея на iPhone 7. Тези сведения потвърждават предишните прогнози, че не бива да очакваме големи промени по отношение на дисплея на iPhone до 2017, когато Apple най-вероятно ще премине към OLED технологията.

iPhone 7 се очаква през септември тази година, като последните слухове гласят, че той ще има дизайн, подобен на iPhone 6s, но няма да включва стандартен 3.5 мм жак за слушалки. Освен това, устройството ще разполага с по-бърз A10 чип, най-вероятно ще бъде водоустойчиво, на гърба му няма да бъдат налични линиите на антената, ще има по-бърз LTE и Wi-Fi чип, четири вградени тонколони, Smart Connector и базов модел с 32 GB пространство за съхранение. Всички наши публикации, свързани с iPhone 7, можете да видите тук.

Източник: MacRumors

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.