imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето мнението на Стив Возняк за новия филм за Джобс


Колоритният съосновател на Apple Стив Возняк изказа своето мнение за новия филм за Стив Джобс, който ще тръгне по кината през есента. Вижте какво мисли Воз – тук.

Возняк, чиято роля във филма се изпълнява от Сет Роугън, разкритикува трейлъра на филма. В началото на краткото видео, екранният Возняк обвинява Джобс, че си приписва заслугите за творенията на другите:

Какво точно вършиш? Не си инженер, не си дизайнер, не можеш един пирон да заковеш. Аз направих платката. Графичният дизайн беше откраднат. А как може 10 пъти на ден да чета, че Стив Джобс е гений? Какво точно вършиш?

Реалният Возняк се разграничи от този епизод в трейлъра. Той написа:

Аз не говоря по този начин. Никога не бих отправил обвинение, че графичният дизайн е откраднат. Никога не съм правил коментари, че мои заслуги (гениалност) са ми отнемани.

Воз обаче не си затваря вратата към филма:

Репликите, които чух, не са неща, които бих казал, но носеха правилното послание, поне отчасти. Почувствах много от истинския Стив Джобс в трейлъра, макар и малко преувеличено.

Трябва да отбележим, че Возняк има своя принос по създаването на новия филм. Воз се е срещал със сценариста на “Стив Джобс” – Арън Соркин (носител на Оскар за “Социалната мрежа”), още преди сценарият да бъде написан. Освен това, Возняк е имал кратка среща с актьорите и е вечерял със Сет Роугън, но не е поискал да види сценария.

Отляво: Сет Роугън в ролята на Возняк; отдясно: истинския Возняк; снимка: ABC News
Отляво: Сет Роугън в ролята на Возняк; отдясно: истинския Возняк; снимка: ABC News

Воз коментира и по-личните неща, които ще бъдат показани във филма:

Беше трудно за мен, макар и да си мълчах, когато Джобс отказа да признае детето си, когато парите нямаха значение. Почти се разплаквам, като си спомня.

Това, което Возняк сподели накрая, обаче, е нещото, което обобщава Холивудската филмова индустрия най-добре:

Забавлението е по-важно от достоверността в такъв филм.

Източник: Bloomberg, главна снимка: Michael Bulbenko

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.