imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Запознайте се със съвсем обикновения герой на App Store


App Store не просто се разширява – платформата достига мащаби, които трудно можем да си представим. Като добавим факта, че в него се включват и по-скорошните продукти на Apple, като Apple Watch, App Store бъдещето е цял океан от възможности. Но както с всяка платформа, базирана на потребителски оценки, съществуват рискове. Точно така: говорим за истинността на ревютата на множеството интересни приложения. Един разработчик се е заел с тежката задача да помогне за това.

Марк Едмънд е софтуерен разработчик от Сиатъл, но успоредно с това е и сериозен фен на Apple. Едмънд използва App Store и предложения му богат избор от приложения, но най-много цени истиността на ревютата. Как иначе да знаем кой точно ап ще ни е най-полезен?

da

Творението му, наречено AppRecs, е бърза и безплатна услуга, която „отсява“ съмнителните ревюта на приложения в App Store. Единственото, което трябва да направите, е да потърсите това, което ви интересува. Имате опцията и да се поразтърсите сами из списъците с приложения, подредени по тематика.

Направеното от Едмънд е впечатляващо: анализирани са над 17 милиона ревюта, от които над милион са „отсяти“. С други думи, мотивите зад написването им са съмнителни. 35 хиляди приложения пък са спечелили титлата „Наистина страхотни апове“. Може сами да тествате AppRecs от тук.

Няма как да не ни стане интересно какъв точно алгоритъм е решил да използва разработчикът. По думите му, принципът е прост: AppRecs организира ревютата с оглед на тяхната „истинност“. Профилът на написалия ги се преглежда внимателно според няколко фактора.

Интелигентен алгоритъм отсява приложенията от App Store.

Ако, например, даден потребител е писал само и единствено 5-звездни ревюта на стотици, дори хиляди приложения, системата го „наказва“. Ревюиращи, които са оценили огледално едни и същи приложения, също получават щампата „ненадежден потребител“ – твърде вероятно е те да са спонсорирани от определен iOS разработчик, за да пишат хвалбите си. Най-лесният сценарий са тези ревюта, които са буквално копиран предишен отзив за даден ап.

Системата на Едмънд разполага с подробна търсачка по ключови думи за желаещите да се уверят кое точно приложение ще им е най-полезно. Наличен е и интелигентен алгоритъм за „препоръчване“ на сходни App Store приложения.

Алгоритъмът на AppRecs за AppStore.
Как AppRecs подрежда достоверността на ревютата.

Разработчикът уточнява, че планира да подобри още повече системата, за максимално точно подбиране на най-добрите App Store предложения. В основата на AppRecs стои Java приложение, което използва данни от приложния програмен интерфейс (API) на Apple и търсения в App Store.

Източник: RedditCultofMac. Главно изображение: CultofMac.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.