imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple TV и новия Remote ап.

Съвсем скоро ще можем да управляваме Apple TV изцяло през своя iPhone


И преди сме обръщали внимание на това колко точно елегантно разкриващо множество възможности е новото Apple TV. Четвъртото поколение на устройството се появи след три години чакане, но меко казано си заслужава. Явно на хоризонта се задава още една интересна функция, която да обогати функционалността му.

Планираният технологичен „мост“ между iPhone и Apple TV бе разкрит не от кой да е, а от Еди Кю и Крейг Федериги – основни ръководни лица в Apple. Кю отговаря за софтуера и онлайн услугите, докато на Федериги е поверено софтуерното инженерство на компанията. Двамата бяха на гости в популярния подкаст The Talk Show с водещ Джон Грубер.

„Подготвяме нещо ново, което ще е много по-добро, ще се появи през идните месеци…Става дума за новo Remote приложение. Просто грабвате своя iPhone и може да използвате неговата клавиатура, за да въведете текст, например…“, изтъкна Кю.

Apple TV

Федериги се намеси, че всъщност новият ап ще предлага много, много повече.

„Става дума за пренасянето на всички Siri функции изцяло, една всеобхватна комуникация с Apple TV. Това е повече от значимо подобрение на приложението“.

Действително в момента е налично Remote приложение, което да връзва iPhone с Apple TV и то се радва на стабилна потребителска база. Подобреният ап обаче по-скоро ще прилича на самото Apple TV дистанционно, копирайки абсолютно всички негови функции. Федериги допълни, че Remote ще поддържа дори и жестове така, както дистанционното прави.

Apple TV дистанционно.

Няма съмнение, че дистанционното е меко казано подобрено – все пак е снабдено с удобен и лесен за използване тъчпад. Същевременно то е наистина малко и има риск да го открием зарито из дивана, например – след чудене къде е било. Съществува и проблема със Siri, което има ограничен периметър на функционирането си.

Новото Remote приложение за Apple TV ще разреши и тези дребни детайли. Очаква да видим кога точно ще се появи то и с удоволствие да тестваме как точно работи!

Източник: CultofMac.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.