Apple TV и новия Remote ап.

Съвсем скоро ще можем да управляваме Apple TV изцяло през своя iPhone

#Новини
2016. 02. 14.

И преди сме обръщали внимание на това колко точно елегантно разкриващо множество възможности е новото Apple TV. Четвъртото поколение на устройството се появи след три години чакане, но меко казано си заслужава. Явно на хоризонта се задава още една интересна функция, която да обогати функционалността му.

Планираният технологичен „мост“ между iPhone и Apple TV бе разкрит не от кой да е, а от Еди Кю и Крейг Федериги – основни ръководни лица в Apple. Кю отговаря за софтуера и онлайн услугите, докато на Федериги е поверено софтуерното инженерство на компанията. Двамата бяха на гости в популярния подкаст The Talk Show с водещ Джон Грубер.

„Подготвяме нещо ново, което ще е много по-добро, ще се появи през идните месеци…Става дума за новo Remote приложение. Просто грабвате своя iPhone и може да използвате неговата клавиатура, за да въведете текст, например…“, изтъкна Кю.

Apple TV

Федериги се намеси, че всъщност новият ап ще предлага много, много повече.

„Става дума за пренасянето на всички Siri функции изцяло, една всеобхватна комуникация с Apple TV. Това е повече от значимо подобрение на приложението“.

Действително в момента е налично Remote приложение, което да връзва iPhone с Apple TV и то се радва на стабилна потребителска база. Подобреният ап обаче по-скоро ще прилича на самото Apple TV дистанционно, копирайки абсолютно всички негови функции. Федериги допълни, че Remote ще поддържа дори и жестове така, както дистанционното прави.

Apple TV дистанционно.

Няма съмнение, че дистанционното е меко казано подобрено – все пак е снабдено с удобен и лесен за използване тъчпад. Същевременно то е наистина малко и има риск да го открием зарито из дивана, например – след чудене къде е било. Съществува и проблема със Siri, което има ограничен периметър на функционирането си.

Новото Remote приложение за Apple TV ще разреши и тези дребни детайли. Очаква да видим кога точно ще се появи то и с удоволствие да тестваме как точно работи!

Източник: CultofMac.

Добави коментар