apple-vs-fbi-targyalas-cover-746x419

Съдия спря делото срещу Apple

#Новини
2016. 03. 23.

Едномесечният правен спор между ФБР и Apple е вече официално спрян. Вчера трябваше да бъде разгледана жалбата на компанията в съда, с която тя се надяваше да не бъде задължена да съдейства на институциите. Стана ясно, че ФБР е получила информация за метод, по който може да отключи телефон на Apple без съдействие от компанията и ще го тества до 5 Април.

Ако методът е успешен, ще бъде сложен край на опитите да принудят Apple да помага в изграждане на система за разбиване на сигурността „GovtOS. Това ще сложи точка и на едномесечната правна битка между министерството на правосъдието на САЩ и Apple.

Предложението дойде по-малко от 24 часа преди планираното за днес заседание по делото, което щеше да призове много от ръководителите на Apple в съда. Досега правителството настояваше, че помощта на Apple е единственият начин за отключване на iPhone. Но в неделя е бил демонстриран метод за отключване на телефони на Apple, а това е довело до промяна в плановете.

Случаят представлява и едно напомняне, че мерките за криптиране на iOS са достатъчни, за да затруднят изследващите телефона специалисти на ФБР в продължение на няколко месеца. А също така, и че няма система без недостатъци.

Как ще се развие случаят, ще научим с времето. Припомняме ви, че в iMagazin отразихме всички етапи и аспекти на исканията на ФБР към Apple – от отвореното писмо на Тим Кук  до подкрепата на много технологични кампании и включително и на съпруга на пострадала жена от Сан Бернардино срещу създаването на “ слухтящ iOS”

Източник: theverge.com

Добави коментар