imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Съдия спря делото срещу Apple


Едномесечният правен спор между ФБР и Apple е вече официално спрян. Вчера трябваше да бъде разгледана жалбата на компанията в съда, с която тя се надяваше да не бъде задължена да съдейства на институциите. Стана ясно, че ФБР е получила информация за метод, по който може да отключи телефон на Apple без съдействие от компанията и ще го тества до 5 Април.

Ако методът е успешен, ще бъде сложен край на опитите да принудят Apple да помага в изграждане на система за разбиване на сигурността „GovtOS. Това ще сложи точка и на едномесечната правна битка между министерството на правосъдието на САЩ и Apple.

Предложението дойде по-малко от 24 часа преди планираното за днес заседание по делото, което щеше да призове много от ръководителите на Apple в съда. Досега правителството настояваше, че помощта на Apple е единственият начин за отключване на iPhone. Но в неделя е бил демонстриран метод за отключване на телефони на Apple, а това е довело до промяна в плановете.

Случаят представлява и едно напомняне, че мерките за криптиране на iOS са достатъчни, за да затруднят изследващите телефона специалисти на ФБР в продължение на няколко месеца. А също така, и че няма система без недостатъци.

Как ще се развие случаят, ще научим с времето. Припомняме ви, че в iMagazin отразихме всички етапи и аспекти на исканията на ФБР към Apple – от отвореното писмо на Тим Кук  до подкрепата на много технологични кампании и включително и на съпруга на пострадала жена от Сан Бернардино срещу създаването на “ слухтящ iOS”

Източник: theverge.com

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.