imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

“Тестов” iPad откраднат при грабеж в Купертино


“Tестов” модел iPad е едно от нещата, откраднати по време на грабеж и отвличане в Купертино по рано този месец. Устройството още не е открито, а информациите около него остават доста неясни.

Жертвата на престъплението, 20-годишен младеж, бил обран и отвлечен след като отговорил на онлайн обява за среща с жена. Във връзка със случая са арестувани 20-годишната Катрин Стъмп и Александър Неджат, 25. Според полицията те се срещнали с жертвата в близост до неговия дом в Купертино, след което, когато пристигнали там, Стъмп го заплашила с нож, а Неджат го напръскал със спрей в очите. Престъпниците взели електроника, лекарства и пари в кеш на обща стойност $7 500, след което качили жертвата в тяхната кола и го оставили на около километър от дома му.

Katherine Stump, Alexander Nejat   (Santa Clara County Sheriff's Office)
Заподозрените Карин Стъмп и Александър Неджат; снимка: полиция окръг Санта Клара

Сред откраднатите неща е и “тестов модел iPad на Apple”, съобщават от полицията в окръг Санта Клара. Не е обявено дали става въпрос за прототип на бъдещо устройство, което предстои да бъде пуснато на пазара, или за стар тестов iPad. Таблетът обаче все още не е открит.

Това не е първият случай, в който тестово устройство на Apple е било откраднато. Най-популярният такъв е от 2010 година, когато инженер, работещ за Apple забравя прототип на iPhone 4 в бар в Редууд сити. Смартфонът в последствие е продаден на репортер, който броил $5 000 за устройството, а изображения на iPhone-a изтекоха в нета още преди той да бъде официално представен.

Източник: San Jose Mercury News

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.