imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тест: Withings Activité POP


С наближаването на коледния период все повече започваме да се замисляме за подаръците, които ще подарим на любимите си хора. Фитнес аксесоарите са едни от най-подходящите неща, с които да ги изненадаме. Тук ще ви представим Withings Activité POP.

Фитнес гривните и смарт часовниците, следящи вашата дневна и нощна активност, продължават да набират все по-голяма популярност. Часовниците на Withings не са типични представители на тази категория продукти, но определено има какво да предложат на потребителите. По-рано през годината ви запознахме с луксозния швейцарски часовник с фитнес функционалности Withings Activité. Сега идва ред и на по-бюджетния представител на тази продуктова линия – Withings Activité POP.

Проблемът при голяма част от смарт часовниците е, че са ориентирани или към Android, или към iOS потребителите. Една от положителните черти на Withings Activité POP е, че е съвместим с широк набор от устройства и от двете екосистеми.

Дизайн

pop1-1

Както можете да се убедите от пръв поглед, Withings Activité POP не прилича на традиционните фитнес гривни и смарт часовници. Напротив, той е изработен така, че да създава усещането за типичен качествен аналогов часовник, който обаче има и допълнителни функционалности. POP идва в четири цвята: черен, син, бежов и розов. Ако искате вашият POP да изглежда различно всеки ден, можете да се снабдите и с комплекта шарени каишки в оранжево, виолетово и зелено, които можете да намерите в iStyle.

>Withings Activité POP е изработен от неръждаема стомана с PVD покритие (Physical Vapor Deposition) и разполага със силиконова каишка с удобен закопчаващ се механизъм. За разлика от по-скъпия си братовчед, стъклото не е сапфирено, а е минерално. В седмицата, през която ползвахме POP, не успяхме да го надерем, но трябва да признаем, че не сме и правили особени опити в тази насока. Циферблатът се чете отлично на слънчева светлина, а пръстите не оставят отпечатъци при допир до стъклото. Както вече знаете, POP е напълно водоустойчив и не е необходимо да го сваляте при къпане. Диаметърът на часовника е 36.3 мм, което може би стои леко малко на хората с големи ръце, но пък този размер прави РОР напълно подходящ както за мъже, така и за жени.

Функционалности

pop2Withings Activité POP не е наблъскан с огромно количество сензори, за разлика от някои други смарт часовници. “Умните” му функции обаче са надеждни и работят отлично. Освен това, POP има някои хитри и удобни функционалности, които не се срещат при повечето конкуренти. Предимство е, че POP автоматично засича кога си лягате и не е необходимо да натискате нищо, за да активирате режима за отчитане на качеството на съня. Часовникът също може да направи разлика дали ходите, плувате или бягате и автоматично да засече вашата активност в зависимост от това. Не е нужно ръчно да задавате режима. Това ще ви спести усилия и ще ви е от полза, тъй като при други тракери, които сме ползвали, често се е случвало да забравим да преминем от един режим в друг. Withings Activité POP също ще настрои часа си автоматично спрямо вашия телефон, така че, когато преминавате от една часова зона в друга или пък от лятно към зимно време, няма да се налага ръчно да сменяте показанията на стрелките.

SwimTracking2Withings Activité POP разполага и с дискретна вибрираща аларма, която може да настроите от HealthMate приложението на вашия смартфон. Лично аз нямам проблеми със сутрешното ставане и невъзможността за изключване на алармата преди да са изтекли 12-те кратки вибрирания ми създаде леко неудобство. За други обаче това може да бъде от полза, тъй като алармата няма snooze функция.

Батерията

Това е едно от най-големите предимства на Withings Activité POP, тъй като той е оборудван със стандартна часовникарска батерия. Това елиминира досадната процедура по ежеседмичното (а при някои устройства и ежедневно) зареждане, вадене на кабели и свързване с компютър или захранване. Батерията на Withings Activité POP издържа цели 8 месеца! Инструментът за отваряне на часовника и смяна на батерията е в кутията на POP, просто трябва да внимавате да не го загубите, защото 8 месеца си е доста време.

Впечатления

Withings Activité POP не отстъпва на чистото Activité по отношение на функционалности, батерия, съвместимост и гладка работа с Health Mate приложението. Двата часовника се различават единствено по това, че по-скъпият разполага с кожена каишка и сапфирено стъкло. Дизайнът на POP модела обаче също е доста добре изпипан, а отношението цена-качество е отлично.

Часовникът тежи едва 37 грама, което е предимство, когато използвате функциите за проследяване на съня и събуждане. Неговата олекотена структура по никакъв начин не натоварва вашата китка, така че Activité POP стои елегантно на ръката без да натрапва присъствието си. Той е толкова удобен, че за една седмица употреба не се наложи да го сваляме от ръката си нито веднъж.

Health Mate приложението

Health Mate приложението е създадено така, че да ви мотивира да изпълнявате дневните си цели, което с натрупване на времето ще направи вашия начин на живот по-здравословен. Тук можете да видите на едно място голяма част от здравните показатели, които ви вълнуват – направени крачки, качество на съня, изразходвани калории, тегло, кръвно налягане и др. Някои от тези показатели могат да бъдат въведени ръчно, но наблюдаването на подобренията в тях ще се превърне в истинско удоволствие за вас, ако навлезете по-дълбоко в екосистемата на Withings. Френският производител предлага още няколко продукта, които могат да ви дадат още по-пълна картинка на вашите здравни и фитнес показатели. Сред тях са Withings Smart Body Analyzer интелигентната везна и безжичният апарат за измерване на кръвно налягане Withings Wireless Blood Pressure Monitor.

Screen Shot 2015-11-01 at 8.07.26 AMВ рамките на Health Mate приложението можете да задавате както своите дневни цели, така и различни подсещания, които да направят деня ви по-здравословен. Ако пък обичате да се състезавате, можете да направите група със своите приятели и да сравнявате всекидневните си постижения с тях. За добри резултати, ще получите поощряващи значки и виртуални награди.

Следене на съня

Withings Activité POP следи ключовите показатели, свързани с начина, по който спите – кога заспивате и се събуждате, продължителността на вашия сън, дали спите дълбоко или леко и колко пъти се будите през нощта. Всичко това се синхронизира с Health Mate приложението на вашия смартфон.

Заключение

Withings Activité POP представлява малко по-базова версия на луксозния Withings Activité, която обаче е запазила харизмата на дизайна и удобството на функциите на своя по-скъп братовчед. Отношението цена-качество при POP модела е наистина страхотно. За разлика от други смарт часовници, Withings Activité POP не разполага с GPS функция, измерване на пулса в реално време и Caller ID функция. Той обаче има излъчване, което не може да бъде съпоставено с това на останалите фитнес гривни и интелигентни часовници. Батерията, издържаща 8 месеца, и приликата с традиционните часовници може и да не спечелят най-активните спортисти (за които имаме и други продукти в iStyle), но пък със сигурност ще се харесат на тези, които търсят красив всекидневен часовник с някои допълнителни екстри на разумна цена. Ето един линк към Withings Activité POP в нашия уебшоп.Screen Shot 2015-11-01 at 8.32.16 AM

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.