find_hero

Тийнейджър беше застрелян, след като проследил своя смартфон с приложение

#Новини
2015. 06. 19.

Има много истории за хора, използвали успешно Find my iPhone, за да проследят и възстановят откраднатия си iPhone. Това обаче не винаги е безопасно, за което говори и последният случай от Канада.

18-годишният Джеръми Куук от Брамптън, Онтарио, намерил смъртта си, след като проследил изгубения си смартфон и бил нападнат от трима мъже. Младежът дори не подозирал, че телефонът му бил откраднат. Той го бил забравил в такси – нещо, което се е случвало и на голям процент от нас. Когато Куук отворил Find my iPhone или друго подобно приложение, той установил къде се намира загубеното устройство. След това, заедно със свой познат, отишъл да си вземе смартфона. На въпросния адрес обаче се оказали трима мъже в автомобил, които открили стрелба, в следствие на която Куук загинал.

Приложението само по себе си е отличен инструмент. Никой не е могъл да предвиди това, което се случи. Ако подозирате, че има вероятност за насилие, свържете се с полицията. Ще бъдем повече от щастливи да разследваме случая и да намерим изгубения ви телефон.

– твърдят от канадската полиция.

Според анализатори от IDC Canada, усилията на хората да проследят и възстановят изгубените си смартфони сами, са свързани със степента на емоционална привързаност, която изпитваме към мобилните си устройства и данните, които имаме в тях. Тази привързаност, комбинирана с високата цена на смартфоните и недоверието към полицията, често води до случаи, когато хората решават да вземат нещата в свои ръце.

Източник: Cult of Mac, главна снимка: Apple.

Добави коментар