imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Тим Кук обсъжда Apple Car

Тим Кук за Apple Car: “Ще е Бъдни вечер за известно време“


Тим Кук може да е зает с битките, които води в ролята си на човека начело на най-скъпата компания в света. Това обаче не му пречи да обсъжда сериозни елементи от бъдещето на Apple в лежерен стил и с лека нотка на забавление. Един от въпросните „сериозни елементи“ е проектът за Apple Car, който нашумя толкова много през последната година. Ето и един ефектен отговор на Кук, запитан за него.

„Спомняте ли си времето, когато бяхте деца – и беше Бъдни вечер? Толкова вълнуващо, а и не знаехте какво точно ще откриете на долния етаж, нали? Е, ще е Бъдни вечер… за известно време“, изтъква той.

Паралелът, който Тим Кук прави, несъмнено е изключително духовит отговор, който същевременно е доста точен. Епопеята около „Project Titan” е скритият под елхата подарък за много фенове на Apple и обект на грандиозни спекулации. Интересното тук е, че отговорът на лидера на Купертино бе част от годишната среща на акционерите на Apple – една значително официална и сериозна обстановка.

Какво казва Тим Кук за тайния Apple проект - Project Titan?

Преди да направи въпросния паралел, Тим Кук се е пошегувал, че „може би е било редно да извика някой друг“ на срещата. В скорошно интервю за списание Forbes, той също обсъди Apple Car и даде интересни отговори по темата.

Project Titan” в момента е в деликатно положение, след като ветеранът, следящ за изпълнението на проекта – Стив Задески, напусна Apple. Критиците споменаха, че това най-вероятно означава замразяване на концепцията за бъдещ Apple автомобил.

В средата на февруари обаче живущи около предполагаемата сграда за Apple Car тестове в Сънивейл, Калифорния, се оплакаха от „силен шум и засилена охрана“. Според описанията им, дори в по-късните часове на нощта са се дочували странни звуци – като удрянето на метални парчета едно в друго, например.

Тайнствената сграда, отговорна за тестовете на бъдещ Apple автомобил.

Явно въпреки скорошните несгоди, „Project Titan” върви с пълна сила, задвижен от ключовите кадри, които Купертино нае през последната година. Съдейки по думите на Тим Кук – само ще трябва да изчакаме Бъдни вечер да мине и да видим какъв коледен подарък ще ни донесе Apple. И кога ще стане това.

Източник: Business Insider, Apple Insider.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.