imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Тим Кук и Арън Соркин влязоха в конфликт за филма “Стив Джобс”


Филмът “Стив Джобс”, който ще се завърти през октомври по кината в САЩ, стана повод за конфликт между шефа на Apple Тим Кук и сценариста на лентата Арън Соркин. Вижте подробностите тук.

По време на своето гостуване в The Late Show със Стивън Колбер, Кук окачестви появилите се след смъртта на Стив Джобс биографични филми за него като “опортюнистични”.

Много хора се опитват да бъдат опортюнистични и аз мразя това; не е добра част от нашия свят. Стив, който познавах, беше удивително човешко същество.

– заяви настоящият главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

Steve-Jobs-1Арън Соркин – сценаристът на лентата, чиито трейлъри вече ви показахме, очевидно е бил доста подразнен от тези коментари и неговият отговор не закъсня. Първо той защити филма и екипа, стоящ зад него:

Никой не е направил този филм, за да забогатее. Тим Кук трябва първо да види филма, преди да го съди.

После носителят на Оскар за “Социалната мрежа” Соркин премина в атака:

Ако имаш фабрика в Китай, пълна с деца, които сглобяват телефони за 17 цента на час, трябва да си доста дързък, за да наричаш опортюнист някой друг.

Арън Соркин; снимка: news.com.au
Арън Соркин; снимка: news.com.au

В последствие Соркин съжали за своите думи и се извини на Стив Джобс, споделяйки, че “и двете страни са стигнали твърде далеч”. Пред EOnline той заяви:

Извинявам се на Тим Кук. Надявам се, че когато види филма, ще го хареса, както аз харесвам неговите продукти.

Биографичният филм “Стив Джобс” е базиран на официалната биография от Уолтър Айзаксън на съоснователя на Apple и ще дебютира по кината в САЩ от 9 октомври. Първите отзиви за лентата са доста положителни, а Майкъл Фасбендер, който е в главната роля, вече се спряга за претендент за Оскар.

Източник: The Verge

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.