imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Този кулинарен проект, заснет с iPhone 6s, ще ви накара да си оближете пръстите


Миналата година камерата на iPhone 6 се нареди като най-популярния избор за фотографите във Flickr. Като се има предвид, че iPhone 6s е с още по-добра, няма съмнение, че и за 2016 г. ще видим подобни резултати. Всъщност вече видяхме новата Shot on iPhone кампания, която ни доказва възможностите на камерата на iPhone 6s. Нека обаче сега видим нещо гурме…

Когато споменем храна и iPhone заедно, най-често се сещаме за множеството снимки с ястия, които хората публикуват в Instagram. Този път обаче ще ви представим висшия пилотаж на кулинарните експерти от щатското списание Bon Appétit. Те са подготвили гъделичкащи сетивата кадри, които не само изглеждат безумно вкусни, но и са заснети само и единствено с камерата на iPhone 6s. Като ето това произведение на изкуството, например:

Кулинарен проект, заснет само с iPhone 6s.

Екипът на  Bon Appétit не се е фокусирал само върху ястия: членовете са заснели всичко – от кулинарни фестивали, през хора, приготвящи храна… Различни кадри, които да кулминират в мартенския брой на изданието. Всяка една снимка не включва торби с DSLR камери, осветителни тела и обективи, а чисто и просто iPhone 6s.

Резултатът са 43 страници кулинарна красота – но от списанието са толкова горди с постижението си, че вече са пуснали някои възхитителни кадри безплатно онлайн.

„В началото се шегувахме, но след това се замислихме – всъщност, защо не, може да се получи“, коментира решението Алекс Гросман, творческият директор на  Bon Appétit. Той допълва, че, естествено, е имало някои по-изискващи моменти.

Рамен, част от кулинарен проект, заснет с iPhone 6s.

За да решат по-голямата част от тях, от списанието са ползвали iPhone 6s, който е поставен върху триножник. Освен това, по време на сесиите, кулинарите са прибегнали до максималната употреба на естествена светлина. При самото заснемане те са управлявали смартфоните от дистанция, за да не рискуват разклащането на триножника и влошаване на качеството на снимките.

save-the-world-dan-barber-squash

Списанието едва ли открива нещо революционно, но галерията, която ни предлагат, е изпипана и задава едно много приятно усещане. Ако сте в настроение за нещо наистина невиждано, напомняме ви за ски видеото на Никола Вуиние. Заснето само с iPhone 6, то събра над 3 милиона гледания за две седмици – и действително има защо да е такъв хит.

0316-BA-WINS-01-839x1024 (1)

Източник: Bon Appetit, Cult of Mac.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.