imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Трябва ли следващият iPhone да бъде водоустойчив?


Вече ви показахме някои от първите очаквания за iPhone 7. Сред тях няма прогнози, че устройството ще бъде водоустойчиво, но Apple направиха няколко патента в тази посока. Тук ще се запитаме дали искаме следващият iPhone да издържа на сериозни намокряния.

Всеки следващ iPhone има по някое основно предимство пред предходното поколение на устройството – iPhone 4 имаше Retina дисплей, iPhone 5 имаше Lightning порт и LTE, iPhone 6 беше по-голям, iPhone 6s има 3D Touch. Дали пък iPhone 7 няма да е водоустойчив?

Apple Watch е водоустойчив и, според характеристиките му, може да бъде потапян на дълбочина от 1 метър в продължение на 30 мин. Вече ви показахме, че всъщност някои тестове ни демонстрираха, че часовникът може да издържи под вода далеч повече. Същото се отнася и за iPhone 6s. Въпреки, че в параметрите на устройството не е записано, че то е водоустойчиво, от iFixit установиха, че Apple вече са направили някои стъпки, които да ограничат вредите, причинени от намокряне. Във вътрешността на iPhone 6s има нов уплътнител, който пречи на водата да проникне към ключовите компоненти на устройството. Конекторите на платката пък са запечатани със силикон. (Все пак не препоръчваме да скачате в басейна със своя iPhone 6s.)

Това обаче по никакъв начин не означава, че Apple ще направят следващия iPhone водоустойчив. Компанията от Купертино наскоро подаде заявки за патенти, свързани с водоустойчиви бутони и портове. Освен това, според слуховете, iPhone 7 няма да има жак за слушалки, което означава един порт по-малко, който да трябва да бъде защитен от вода. Най-голямото предизвикателство е свързано със защитаването на тъчскрийна от ефектите на водата и от Apple трудно биха могли веднага да намерят решение в тази насока.

liquipel-100026543-largeНякои компании, като Sony и Samsung, вече изкараха на пазара водоустойчиви смартфони – от такива, които могат да понесат известно намокряне, до устройства, позволяващи потапянето им под вода. Друг е въпросът дали има смисъл смартфонът ни да е чак толкова водойстойчив, че да можем да го използваме под водата. От друга страна, на повечето от нас се е случвало да изпуснем своя iPhone в снега през зимата или да го поизкъпем на морето, така че едва ли някой би се разсърдил на Apple, ако iPhone 7 е водоустойчив.

Източник: Macworld

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.