Beyonce-Apple-Watch

Харесва ли се Apple Watch на дамите?

#Новини
2015. 05. 21.

Aнализатори изчислиха, че 80% от продажбите на Apple Watch се дължат на 42 милиметровия модел, докато по-малката – 38 милиметрова версия, не е толкова търсена сред потребителите. Дали причината за това не е, че дамите все още не могат да възприемат часовника на Apple?

От Apple никога не са конкретизирали, че 38 милиметровата версията на Apple Watch е предназначена специално за жени, а 42 милиметровия модел – за мъже, но анализаторите от KGI обявиха:

Търсенето на 38 милиметровите часовници е значително по-малко от това на 42 милиметровите. Според нашите проучвания, на 42 милиметровия модел се дължат повече от 80% от продажбите на Apple Watch. Ако предположим, че по-голямата версия се купува основно от мъжете, а по-малката – от жените, ще видим, че Apple Watch е атрактивен основно за мъжката аудитория.

Разликата в търсенето на двете разновидности на часовника може да бъде продиктувана от редица фактори. Макар и да сме виждали Apple Watch на ръката на Бионсе и Кейти Пери, може би този аксесоар не се вписва в модната концепция на повечето дами. Разбира се, съществува и вариант жените да предпочитат 42 милиметровия часовник. И двата размера Apple Watch са със значително по-малки габарити от популярните на пазара интелигентни часовници, работещи с Android. 42 милиметровият Apple Watch обаче има малко по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей, в сравнение с по-малката версия на часовника на Apple. Това също може да накланя везните при избора на модел за покупка.

В крайна сметка правенето на заключения за пола на купувачите на Apple Watch на базата на продадените бройки от двата размера, е с доста съмнителна точност. Все пак коя жена не би желала да се покаже с един от най-модерните в момента аксесоари?

Източник: Cult of Mac

Добави коментар