imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Шефът на Windows Phone туийтва снимки…през iPhone


Едва ли има нужда да споменаваме колосалната надпревара между Apple и Microsoft в технологичната сфера. Що се касае до смартфони обаче, iPhone е безапелационен победител, като Windows Phone остава далеч назад. Ето, че и самият шеф на Windows Phone Program – Джоуи Белфиоре, явно има своите Apple влечения.

Талантът на Белфиоре като дизайнер е безспорен и той често е спряган до другите водещи имена в технологичната ниша – като неповторимия сър Джони Айв. Съвсем наскоро обаче той предизвика недоумението на интернет потребителите, публикувайки снимки не от друго, ами от iPhone. Става дума за ето този негов туийт:

Windows Phone шефът и неговия туийт през iPhone.

Докато някои потребители отбелязват колко му отива русото в тон с посещението му в Киото, други повдигат вежди на неговия смартфон избор:

Естествено, Белфиоре е свободен да използва каквото устройство желае, било то и iPhone. Все пак нека не забравяме, че от Microsoft имат своите планове за интеграции в iPhone. Добър пример за това е планираното „вграждане“ на Word Flow клавиатурата, която се поддържа от Windows Phone.

„За мен е много важно да разбирам други продукти като iPhone и Android-базираните смартфони, които са конкуренти на Windows Phone”, изтъкна той. „Трябва да се потопиш изцяло в екосистема като Windows, Android или iOS, за да стигнеш до нейните положителни и отрицателни страни“.

Шефът на Windows Phone проекта също така е в дългосрочна почивка, така че това добавя още един нюанс към ситуацията. Освен това текущият главен изпълнителен директор на Microsoft – Сатя Надела, е много либерален спрямо служителите си. Те имат правото да използват каквито пожелаят устройства, след като Надела обяви компанията за „агностична, що се касае до използване на технологиите“.

По-либералният Сатя Надела няма против служителите му да използват Apple продукти.

Предишният шеф на Microsoft Стив Балмър беше много по-стриктен по отношение на Apple продуктите. Балмър бе наложил вето на ползването на iPhone-и от служителите на Microsoft и дори бе изтръгнал Apple смартфона от ръцете на свой работник.

Apple и Microsoft от много време насам си сътрудничат по дадени проекти чрез интеграции. Изключение не прави и последния Windows 10, който, ако желаете, може да подкарате на вашия Mac. В такива условия, iPhone “прегрешението“ на ръководителя на Windows Phone не е нещо фрапантно. И все пак, този акт подсказва за качеството на iPhone като продукт в нишата си.

Източник: The Verge, Cult of Mac. Изображения: Business Insider, The Verge. Заглавно изображение: BGR.in

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.