imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще видим ли наистина Force Touch в iPhone 6s?


Около излизането на новия iPhone 6s е пълно със слухове, както около всяко представяне на нов Apple продукт. За фенове и специалисти, iOS 9 е истинска енигма, и всеки иска да предположи какво точно ще бъде предложено на потребителите.

Безспорният топ слух е интегрирането на Force Touch технологията в iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Умната функция вече е част от новия MacBook Pro, както и Apple Watch. Спекулациите на журналисти от Bloomberg обаче стигат до любопитния за всички въпрос:

Възможно ли е да видим Force Touch и в iPhone 6s (и iPhone 6s Plus)?

Според репортерът Тим Кулпан, вероятността за това е повече от висока – макар че няма нищо сигурно, преди да се уверим с очите си по време на официалното представяне на новите iPhone.

Force Touch беше предположение и на известния Apple анализатор от KGI Securities Минг Чи Куо, който изрази убеденост, че технологията ще присъства в новите iPhone.

Какво точно обаче е Force Touch?

Разбивка на новия тракпад на MacBook Pro, който използва Force Touch. Снимка: Apple

Технологията улавя каква точно сила влага потребителя при натискането на екрана и изпълнява команди в зависимост от нея. Подобна деликатност на сензорите отваря огромен набор от възможности и команди за управлението на новите Apple продукти.

Ето няколко теоретични приложения:

  • Използване на Force Touch по време на Camera Mode, за да сменяте между режим на снимане и на видео заснемане, забавен кадър или timelapse по удобен и бърз начин.
  • Създаване на напълно нов начин за управление на вашите Apple игри.
  • По-лесно селектиране на текст и избиране на множество приложения.
  • Улеснено преглеждане на видео плейбека (както например е възможно в MacBook Pro).

Със сигурност Force Touch ще отключи изцяло нов начин за управление на iPhone и за това няма никакъв спор. Предстои да видим дали предположенията и слуховете действително ще се окажат вярни. А след това ще се изправим пред още един важен въпрос, който вече е започнал да се върти в главите на анализатори, експерти и потребители: дали Force Touch ще се появи и при новите поколения iPad?

Източник: Forbes; заглавна снимка TechTimes.

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.