cover_6c-746x419

Ще видим ли iPhone 6c тази есен?

#Новини
2015. 08. 24.

Вече знаем, че в началото на септември ще бъдат представени новите модели iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Дали от Apple не са подготвили и нов представител на “c” серията по-бюджетни iPhone-и?

Информациите за евентуаления iPhone 6c, които се появяват в последните месеци, са противоречиви. Още в края на май, една снимка на официалния сайт на Apple показваща смартфон, наподобяващ iPhone 5c, но с Touch ID сензор, предизвика дискусии за евентуалния бъдещ нов представител на “c” серията. И докато голяма част от детайлите относно iPhone 6s започнаха да се разкриват още преди неговото официално представяне, то евентуалният iPhone 6c остава обгърнат в мистерия. Някои анализатори прогнозираха, че той ще изостави характерния за “с” серията iPhone поликарбонатен корпус и ще бъде изработен от метал.

Снимка: 3DFuture.net
Снимка: 3DFuture.net

С представянето на iPhone 6 (4.7 инча) и iPhone 6 Plus (5.5 инча) от Apple влязоха в крак с тенденцията за увеличаване на размера на екрана на смартфоните. По-малките телефони обаче продължават да имат своите привърженици. Според последни информации, изтекли от мрежата от китайски доставчици на Apple, бъдещият 4-инчов iPhone 6c може да има А8 процесор, Touch ID и да поддържа Apple Pay. За сравнение, настоящият модел iPhone 5c ползва A6 чип.

Анализаторите не са единодушни относно това кога ще се появи на пазара iPhone 6c. Най-реномираният от тях, Минг Чи Куо от KGI Securities, твърди, че 4-инчовият iPhone ще бъде представен едва през 2016 година. Според други източници пък можем да го очакваме някъде през ноември, въпреки че Apple нямат склонност да представят новите си продукти през този месец на годината.

Снимка: 3DFuture.net
Снимка: 3DFuture.net

Първият iPhone, представител на “c” серията, срещна противоречиви отзиви сред феновете на Apple – някои много го харесват, докато други въобще не го одобряват.

Добави коментар