imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще можем ли да изтриваме фабричните iOS приложения?


Ще дойде ли ден, когато ще можем да изтрием фабрично инсталираните iOS приложения? Не е тайна, че този въпрос се е въртял в главите на немалко Apple фенове. Тези дни главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук адресира точно това потребителско притеснение.

По думите на Кук, компанията обмисля да позволи на iOS потребителите да могат да трият някои от фабричните апликации. Други приложения обаче ще трябва да останат, поради особения начин на функционирането им.

Въпросът с фабричните апликации е доста по-сложен и деликатен, отколкото изглежда на пръв поглед,

изтъква Кук в свое кратко интервю пред BuzzFeed.

 

Изпълнителният директор на Apple продължава с детайлно обяснение на ситуацията:

Има някои приложения, които са свързани с нещо друго, с друга функция, налична при iPhone. Ако те бъдат премахнати, може да повлияят на цялостния начин, по който устройството работи. Същевременно има друг тип приложения, които не оперират така. Смятам, че спрямо втория тип може да се измисли нещо.

Кук изтъкна, че Apple работи активно по адресирането на приложенията, но не зададе очаквана дата на практическата реализация. Във всички случаи ефективно решение едва ли ще се появи преди 2016 година. Все пак компанията има достатъчно работа по iOS 9 в момента, със слухове за поява на iOS 9.1 през месец ноември.

Фабричните приложения в iOS значително се увеличиха и това доведе до широки публични дискусии около нужността им. Някои апове са изключително популярни – като Maps, Weather или браузъра Safari. Други, като Tips, Stocks или Newsstand обаче се използват ограничено от потребителите, а същевременно заемат ценно място на операционната система. Освен това не могат да бъдат изтрити от началния екран, което не се нрави на определена част от потребителите.

Източник: AppleInsider

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.