imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще стане ли Apple мобилен оператор?


Apple преговаря с мобилни оператори в САЩ и Европа, за да стане мобилен виртуален мрежов оператор (MVNO). Какво означава това, кога може да се очаква развитие по въпроса и какво казаха от Купертино, четете тук.

Една евентуална MVNO услуга би означавала, че клиентите ще могат да закупуват клетъчен достъп директно от Apple. Apple пък ще ползва мрежите на съществуващите мобилни оператори, за което ще им плаща определени такси. Ето какво споделят от Business Insider:

Ето как Apple MVNO ще работи: Вместо да плащате на вашия мобилен оператор всеки месец, ще плащате директно на Apple за обаждания, sms-и и мобилен трафик. Apple ще ви осигури всичко, което сте получавали от вашия доставчик, а Apple SIM ще превключва между различните мобилни оператори, така че да получите най-добрата услуга.

Тази услуга би била подобна на начина, по който функционира Google Project Fi. Проектът на Apple обаче все още е в процес на тестване и, ако бъде решено той да стартира, това няма да се случи в близко бъдеще. Според източниците на Business Insider, компанията от Купертино разглежда пускането на такава услуга в дългосрочна перспектива, което означава, че от тестовата фаза до появата на пазара ще трябва да минат поне още 5 години.screen-shot-2015-08-03-at-15.02.58

В повечето случаи от Apple отказват да коментират слухове, свързани с бъдещите намерения на компанията. Този път обаче говорител на технологичния гигант обяви:

Не сме обсъждали и нямаме планове да стартираме MVNO.

Независимо дали тази идея ще си остане само слух или пък от Apple крият истинските си намерения, скоро можем да очакваме големи промени в начина, по който функционира цялостната система на мобилни услуги. Вече ви съобщихме за разработването на вградена SIM карта за мобилни устройства, в което участват както Apple и Samsung, така и повечето големи мобилни оператори.

Източник: 9to5Mac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.